Foto: F64

Latvijas vicečempionu basketbolā "VEF Rīga" saspēles vadītājam Ingum Jakovičam trešdien veiktajās medicīniskajās pārbaudēs konstatēts ikra muskuļa plīsums, informē klubs.

Jakovičs traumu guva otrdien notikušajā Eiropas kausa izcīņas spēlē savā laukumā pret Ļubļanas "Union Olimpija" komandu no Slovēnijas, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 74:83. Saspēles vadītājs savainojumā iedzīvojās pašās cīņas beigās, neveiksmīgi piezemējoties pēc caurgājiena, bet pirms tam 31 laukumā pavadītās minūtes laikā guva 11 punktus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Klubs pašlaik neprognozē, uz cik ilgu laiku Jakovičs izkritis no ierindas, uzsverot, ka atkopšanās process no šādām traumām basketbolistiem ir ļoti individuāls.

Kā pavēstīja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa, klubs cer, ka Jakovičs būs vesels nākamās nedēļas laikā, taču dalība pirmdienas VTB Vienotās līgas spēlē pret Krievijas grandu Maskavas CSKA ir uz lielas jautājuma zīmes.

Pašlaik 21 gadu vecais Jakovičs šosezon divās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs guvis vidēji 7,5 punktus un izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas, sešos VTB Vienotās līgas mačos iekrājis vidēji 4,7 punktus un 2,2 bumbas zem groziem, bet piecās Eiropas kausa izcīņas spēlēs ticis pie vidēji 5,2 punktiem un 2,4 rezultatīvām piespēlēm.

Pašlaik "VEF Rīga" komandai savainojumu dēļ nevar palīdzēt arī Jānis Bērziņš un Aigars Šķēle, kuru atgriešanās laukumā gaidāma šomēnes vai decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!