Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svarīgu uzvaru "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas mačā ceturtdien izcīnīja "VEF Rīga" komanda, kas savā laukumā uzvarēja "Ventspils" vienību, sperot platu soli pretī pirmajai vietai regulārā čempionāta kopvērtējumā.

Mačā "VEF Rīga" uzvarēja ar rezultātu 84:68 (22:20, 19:13, 27:17, 16:18).

Izšķirošo pārsvaru laukuma saimnieki nodrošināja mača trešajā ceturtdaļā, kuru "VEF Rīga" uzvarēja ar rezultātu 27:17. Tādējādi noslēdzošās desmit minūtes mājinieki uzsāka ar 18 punktu pārsvaru, atlikušajā laikā pārliecinoši nosargājot uzvaru.

Uzvarētājiem šajā mačā 16 punktus guva Trevons Hjūzs, kamēr Sandis Valters un Kaspars Bērziņš izcēlās ar attiecīgi 14 un desmit punktiem.

Savukārt "Ventspils" komandas rindās 12 punktus guva Māris Gulbis, bet desmit punktus iekrāja četri komandas spēlētāji.

Kā ziņots, šī mača uzvarētājs spēris ļoti platu soli pretī uzvarai BBL regulārajā čempionātā.

Regulārā čempionāta uzvarētāji saņems 8000 eiro (5622 latus) lielu naudas balvu, bet otrā vieta tiks pie divreiz mazākas summas - 4000 eiro (2811 latiem).

Kā ziņots, abu komandu pirmajā tikšanās reizē BBL turnīrā decembrī Ventspilī ar rezultātu 93:89 pārāki bija mājinieki.

BBL elites divīzijas kopvērtējuma pirmajā vietā tagad izvirzījusies "VEF Rīga" komanda, kas 21 spēlē tikusi pie 16 uzvarām. Tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance ir arī "Ventspils" komandai, taču labāka savstarpējās spēlēs gūto un zaudēto punktu attiecība tagad ir "VEF Rīga" basketbolistiem.

Trešajā vietā kopvērtējumā ar 14 uzvarām 20 mačos atrodas Igaunijas komanda Tartu "Rock".

Kā ziņots, BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā 12 komandas aizvada divu apļu turnīru, bet pēc tam labākās sešas iekļūs izslēgšanas cīņās, kur tām pievienosies spēcīgākie Lietuvas klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris".

Regulārais čempionāts noslēgsies 5.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!