Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pērnās sezonas čempione "VEF Rīga" regulārā čempionāta mačā trešdien ar 94:76 (26:22, 26:22, 18:27, 24:5) savā laukumā uzveica turnīra debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre" vienību, sarūpējot pretiniekiem 12.zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Ingus Jakovičs, bet pa 17 un 14 punktiem sameta attiecīgi amerikāņu centra uzbrucējs Džošs Harelsons un Jānis Bērziņš.

Tikmēr ogrēniešu rindās 15 punktus guva Kārlis Apsītis, bet 14 punkti amerikānim Džūljusam Bruksam.

Lai gan pēc trešās ceturtdaļas rīdzinieki atradās iedzinējos ar 70:71, tomēr čempioni ceturtajā ceturksnī veica 12 punktu izrāvienu, kas komandai ļāva izcīnīt uzvaru.

Arī šīs komandas iepriekšējo reizi tikās 23.decembrī, kad "VEF Rīga" izbraukumā guva drošu uzvaru ar 82:68. Kopumā Ogres komanda piedzīvojusi jau 12 zaudējumus pēc kārtas un iepriekšējo panākumu izcīnīja 11.novembrī.

"VEF Rīga" šo spēli aizvadīja starp diviem mačiem Krievijā - pagājušajā svētdienā VTB Vienotās līgas ietvaros Latvijas čempioni ar 72:82 piekāpās Kazaņas "Unics", bet šajā svētdienā 5000 kilometrus attālajā Krasnojarskā sacentīsies ar "Jeņisej" spēlētājiem.

Tikmēr otro uzvaru pēc kārtas izcīnījusi "Latvijas Universitāte", pametot arī LBL turnīra tabulas pēdējo vietu, ko tagad ieņem "Ogre"/"Kumho Tyre". "Studenti" trešdien ar 64:58 (21:13, 8:11, 15:13, 20:21) viesos pieveica "Jelgavu".

Ar 16 punktiem uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Linards Jaunzems, bet 12 punkti un 11 atlēkušās bumbas Roberta Krūmiņa rēķinā.

Tikmēr mājiniekiem Harijs Rubenis sameta 11 punktus, bet desmit punkti Kristapa Pļavnieka kontā.

Vēl trešās ceturtdaļas otrajā pusē vadībā ar 37:36 bija mājinieki, tomēr LU guva 17 bezatbildes punktus, pārsvaru nosargājot līdz pat mača finālsvilpei.

Abas komandas jau šosezon divreiz bija tikušās - novembra sākumā "Jelgava" viesos bija pārāka ar 73:67, bet 23.decembrī LU guva vienu no savām retajām uzvarām šosezon, kad bija pārāka ar 74:70.

LBL turnīra tabulā līderi ar 15 uzvarām 18 mačos joprojām ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar deviņiem panākumiem desmit mačos seko "VEF Rīga". Savukārt pa 13 uzvarām 18 cīņās guvušas "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO komandas.

Ar desmit panākumiem 18 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils". Pie pieciem panākumiem desmit spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", kamēr deviņas uzvaras 18 dueļos ir "Jūrmala"/"Fēnikss" rēķinā. Tikmēr astoto vietu ar septiņām uzvarām 19 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Priekšpēdējā ar četrām uzvarām 19 cīņās ir LU, bet turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre", kam trīs uzvaras.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!