Foto: DELFI
"VEF Rīga" basketbolisti piektdien Igaunijā ar 77:71 pagarinājumā uzvarēja Tallinas "TTU/Kalev", turpinot uzvaru sēriju Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijā, informē rīkotāji.

Rima Kurtinaiša trenētā komanda tika pie trešās uzvaras trīs spēlēs, saglabājot pirmo vietu turnīra tabulā. "TTU/Kalev" cieta otro neveiksmi trīs mačos.

Uzvarētāju rindās 16 punktus guva Sandis Valters, bet Gata Jahoviča un Daira Bertāna rēķinā bija pa 13 punktiem. Mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija leģionārs Bambale Osbijs.

Spēles sākumā "TTU/Kalev" izvirzījās vadībā ar 11:2, taču līdz pirmās ceturtdaļas beigām rīdzinieki atspēlējās un jau bija vadībā ar 16:15. Pēc puslaika "VEF Rīga" pārsvars sasniedza jau deviņus punktus - 35:26, taču spēles otrajā pusē Igaunijas klubs spēja panākt izlīdzinājumu un beigās jau būt arī vadībā ar 62:60. Taču Tailers Keins no "VEF Rīga" 20 sekundes pirms beigām panāca neizšķirtu 62:62, un rezultāts atlikušajā laikā vairs nemainījās.

Pagarinājuma sākumā igauņu klubs trīs reizes izvirzījās vadībā, "VEF Rīga" gan neatpalika un pēdējā minūtē veiksmīgi izpildot soda metienus, nodrošināja uzvaru.

Nākamo spēli BBL čempionātā "VEF Rīga" aizvadīs 13. oktobrī, kad uzņems Viļņas "Perlas" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!