Foto: F64

Valsts vicečempioni "VEF Rīga" trešdien "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā Salaspilī pārspēja turnrīa pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU), pagarinot uzvaru sēriju čempionātā.

"VEF Rīga" svinēja panākumu ar 82:74 (18:19, 23:11, 24:23, 17:21), izcīnot piekto uzvaru tikpat Latvijas līgā aizvadītajos mačos.

Uzvarētājiem lietuvietis Arns Labucks, kurš atgriezās sastāvā pēc neliela smadzeņu satricinājuma, guva 15 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas zem groziem, bet Jānis Blūms un Arnolds Helmanis pievienoja attiecīgi 11 un desmit punktus.

Tikmēr LU komandā Edgars Lasenbergs izcēlās ar 21 punktu, bet Armands Ginters iemeta 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Spēles sākums bija līdzīgs, un pēc pirmās ceturtdaļās minimālā vadībā ar 19:18 pat bija LU, taču otrās ceturtdaļas beigu daļā "VEF Rīga" veica 13 punktu izrāvienu un panāca 40:27 savā labā, pēc tam bez lielām problēmām nosargājot uzvaru.

Spēle, kurā laukuma saimnieki bija LBL vicečempioni, notika Salaspilī. "VEF Rīga" valsts reģionos LBL mājas spēles aizvadīja četras sezonas pēc kārtas, bet pagājušajā sezonā atkal spēlēja galvaspilsētā, tomēr šosezon atgriezusies pēc stratēģijas mačus aizvadīt reģionos. Tiesa, viens vietējā čempionāta mača tiks aizvadīts Rīgā, kad "Elektrum" olimpiskajā sporta centrā Jaunajā gadā tiks uzņemta principiālā konkurente "Ventspils".

LBL kopvērtējumā līderi ir "VEF Rīga", kuras kontā ir piecas uzvaras piecās spēlēs, bet "Ventspils" deviņos mačos tikusi pie astoņām uzvarām. Trešajā vietā ar četrām uzvarām sešos mačos ir "Jēkabpils", kurai ar tikpat panākumiem astoņās spēlēs seko "Barons kvartāls".

Piektā ar piecām uzvarām desmit spēlēs ir "Jūrmala/Fēnikss", kam ar četriem panākumiem astoņos mačos seko "Valmiera/ORDO", kamēr "Liepāja/Triobet" ir trīs uzvaras astoņās cīņās.

Divas uzvaras sešos mačos ir "Valka/Valga" vienībai, bet divus panākumus deviņās cīņās iespējusi "Ogre/Kumho Tyre". Tikmēr "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie vienas uzvaras septiņās spēlēs.

Pagaidām vienīgo uzvaru šajā sezonā LU guva 30. oktobrī, kad savā laukumā ar 77:72 pārspēja "Ogre/Kumho Tyre" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!