Foto: F64

Tiesneši, kuri tiesāja VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra spēli starp Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" un Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, saņēmuši trīs spēļu diskvalifikāciju, informē turnīra rīkotāji.

Pagājušajā sestdienā Minskā notikušajā spēlē "VEF Rīga" tika pie panākuma ar 71:70, izcīnot otro uzvaru četrās turnīra spēlēs. Pēcāk "Cmoki" iesniedza oficiālu protestu, jo pauda sašutumu par epizodi spēles 39.minūtē, kad pie rezultāta 68:66 par labu mājiniekiem netika ieskaitīts serba Branko Mirkoviča precīzais trīspunktu metiens. Tiesneši šajā situācijā uzskatīja, ka basketbolists metienu veicis jau pēc uzbrukuma laika beigām.

Klubs uzskatīja, ka metiens tika izpildīts atļautajā laikā, izceļot, ka spēles tiesneši nav vēlējušies skatīties video atkārtojumu, uz ko viņiem bija tiesības. Situācijā nav iejaucies arī spēles komisārs.

VTB Vienotās līgas direktorāts izskatīja kluba iesniegto protestu un uz trim mēnešiem no šī turnīra maču tiesāšanas diskvalificēja poļu tiesnesi Mareku Maļiševski, kurš neieskaitīja punktu guvumu, kā arī lietuvieti Tomu Jasēviču, kurš šajā strīdīgajā epizodē neizmantoja video atkārtojumu.

Tāpat direktorāts nolēma nepieņemt Minskas kluba protestu par spēles gala rezultātu, jo tā iesniegšanai netika ievērota ierastā procedūra.

Kā ziņots, iepriekš oktobrī pēc pieļautajām kļūdām "VEF Rīga" spēlē VTB līgas direktorāts no amata atstādināja arī somu tiesnesi Johannesu Sarekoski. Toreiz "VEF Rīga" ar rezultātu 75:76 savā laukumā piekāpās Volgogradas "Krasnij oktjabr" basketbolistiem no Krievijas, bet izšķirošo kļūdu tiesneši pieļāva četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ļoti strīdīgā epizodē nosvilpa noteikumu pārkāpumu pret "VEF Rīga" spēlētāju Bambu Falu un viesi ar soda metienu panāca uzvaru.

Pagājušajā nedēļā gūtā uzvara "VEF Rīga" komandai bija otrais panākums četrās aizvadītajās Vienotās līgas spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod devīto vietu. Savukārt "Cmoki" vienība zaudējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs un atrodas kopvērtējuma noslēdzošajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!