Foto: F64

Uzvaras šī kalendārā gada pēdējās "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) spēlēs sestdien izcīnīja čempionvienība "VEF Rīga" un "Jelgava" komanda.

Dienas centrālajā mačā pērnās sezonas stiprākā LBL vienība "VEF Rīga" izbraukumā Hanzas vidusskolas sporta zālē ar rezultātu 84:72 (22:17, 27:19, 19:19, 16:17) uzvarēja "Barons kvartāls" komandu.

Produktīvākie ar 13 gūtiem punktiem čempionu sastāvā šoreiz bija Kristaps Janičenoks un lietuvietis Antans Kavaļausks. Kavaļauska kontā arī septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas. Tikmēr 15 punktus pret savu bijušo klubu guva "Barons kvartāls" kluba amerikāņu viesspēlētājs Tailers Keins.

Jāizceļ, ka "VEF Rīga" šim mačam bija pieteikusi tikai deviņus no 12 iespējamajiem basketbolistiem. Visi no pieteikumā ierakstītajiem arī devās laukumā.

Tikmēr citā mačā "Jelgava" izbraukumā ar 90:83 (27:19, 20:17, 22:20, 21:27) izcīnīja panākumu pret "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu.

Viesu sastāvā šajā cīņā pieci basketbolisti atzīmējās ar vismaz desmit punktu guvumu, bet visaugstāko rezultativitāti sasniedza amerikāņu saspēles vadītājs Šedriks Heinss, kurš izcēlās ar 18 gūtiem punktiem. Andra Justoviča kontā šoreiz 16 punkti un piecas izcīnītas atlēkušās bumbas.

Tikmēr Jūrmalas kluba labā ar 23 gūtiem punktiem atzīmējās Kendriks Brauns.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs tagad ir "VEF Rīga" basketbolisti, bet otrie ar astoņiem panākumiem deviņos mačos ir "Ventspils" komanda. "Valmiera" ar 11 uzvarām 16 spēlēs joprojām ieņem trešo pozīciju.

Ceturtajā vietā ar desmit panākumiem 17 mačos atrodas "Jēkabpils", kurai ar astoņām uzvarām 15 cīņās seko "Jelgava". ''Jūrmala"/"Fēnikss" komanda ir sestā ar astoņiem panākumiem 16 spēlēs, "Barons kvartāls" vienības kontā ir septiņas uzvaras 14 mačos. "Latvijas Universitāte" (LU) tikusi pie septiņiem panākumiem 16 spēlēs, bet par diviem panākumiem mazāk ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem.

Biznesa augstskola "Turība" ar trim panākumiem 16 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara desmit spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!