Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas 2015./2016. gada sezonas čempioni tiks noskaidroti otrdien, 31. maijā, finālsērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē tiekoties ''VEF Rīga'' un ''Valmiera''/ORDO komandām. Portāla "Delfi" aptaujātie sporta pārzinātāji uzskata, ka fināla pēdējā spēlē abām komandām ir vienlīdz labas izredzes kļūt par valsts čempioniem.

"Aldaris" LBL finālsērijas septītā spēle risināsies Valmierā, un mača sākums būs pulksten 19:40.

''Šobrīd ir grūti kaut ko prognozēt, abas komandas rāda labu sniegumu. ''VEF Rīga'' komandas galvenais trumpis ir atsevišķu spēlētāju individuālā meistarība, bet diemžēl šosezon viņi spēlē ar skatītājiem, bet bez līdzjutējiem. Turpretī Valmierai ir lielisks atbalsts. Fināla sesto spēli Valmiera aizvadīja pārliecinoši, bet nevar zināt, kā būs šodien. Valmieras pluss noteikti ir pieredzējušais treneris Roberts Štelmahers. Es piekrītu viņa teiktajam, ka pēdējā spēle būs īsts karš, '' uzskata sporta žurnālists un komentētājs Anatolijs Kreipāns, kurš piebilda, ka liela nozīme būs psiholoģiskajam faktoram un niansēm, kuras šādās spēles var izšķirt rezultātu.

Tikmēr pieredzējušais Latvijas basketbola treneris Pēteris Višņēvičs uzskata, ka abām komandām izredzes uzvarēt ir vienādas. ''Valmierai daudz palīdzēs tas, ka spēle notiks mājās, lai gan arī spēlēs, kuras notika Rīgā, Valmieras fanu pārākums bija izteikts," sacīja ekstravagantais basketbola speciālists. Viņaprāt Valmierai ir daudz atslēgas spēlētāju, kuri var izveidot labus momentus, bet ''VEF Rīga'' ir lielāka smagu spēļu pieredze. ''Vienīgais pārsteigums šajā finālā man bija bālais sniegums, ko reizēm demonstrēja ''VEF Rīga''," par saviem iespaidiem stāstīja Višņēvics.

Vēl Kreipāns uzsvēra, ka šobrīd prognozēt komandu, kura uzvarēs ir neiespējami. ''Priecāšos, ja uzvarēs Valmiera, jo viņiem tas būtu pirmais kauss. Tāpat Valmiera pelnījusi uzvaru attieksmes un pilno tribīņu dēļ. Tāpat es priecāšos, ja uzvarēs ''VEF'', jo ''uz papīra'' viņi ir stiprāki. Uzskatu, ka gadījumā, ja uzvarēs'VEF vērtīgākā spēlētāja tituls ir jādod Fransisko Krusam. Mani iepriecinās jebkuras komandas uzvara, bet nepriecāšos par nevienas komandas zaudējumu,'' stāstīja Kreipāns

Savukārt Višņēvics no prognozēm gribēja atturēties, jo sākumā viņš prognozējis, ka rezultāts būs 4-2, bet šobrīd jau viss ir Valmieras rokās. "Ja VEF vēlas kļūt par čempioniem, viņiem to vajadzēja nokārtot jau svētdien, šobrīd tiešam grūti kaut ko prognozēt,'' piebilda treneris, kurš atzinīgi vērtē to, ka Valmierai ir tikai viens leģionārs, bet visi pārējie ir latvieši.

LBL finālsērijas vērtīgāko spēlētāju noteiks spēles gaita, uzskata treneris: "Piemēram, viens no VEF līderiem Kruss svētdien izskatījās ļoti saguris, bet tas nav attaisnojums. Ir jācīnās līdz pēdējam!''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!