Foto: F64

Pie pārliecinošām uzvarām "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlēs trešdien tika pērna gada sacensību finālisti "VEF Rīga" un "Ventspils".

Valsts čempioni "VEF Rīga" spēja atkopties pēc neveiksmīga pirmā puslaika, viesos ar 100:69 (18:17, 17:27, 31:13, 34:12) uzvarot "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Rīgas klubs šo maču aizvadīja savā spēcīgākajā sastāvā, ar 17 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izceļoties amerikānim Ērlam Roulendam, 13 punktus iekrājot Kristapam Janičenokam, bet 13 punktus gūstot lietuvietim Antanam Kavaļauskam.

Liepājas komandas rindās tikmēr ar 21 punktu izcēlās amerikāņu leģionārs Gregorijs Pleiters.

Savukārt valsts vicečempioni un pašreizējie kopvērtējuma līderi "Ventspils" ar 91:71 (35:21, 22:14, 20:22, 14:14) savā laukumā pārspēja "Jūrmala"/ "Fēnikss" komandu.

Uzvarētāju labā pa 16 punktiem guva Jānis Timma un Mārtiņš Laksa, 14 punktus iekrāja veselību atguvušais Sandis Valters, bet amerikānis Donalds Simms tika pie 11 punktiem. "Jūrmala"/ "Fēnikss" labā tikmēr attiecīgi 19 un 17 punktus guva Atis Ozols un Roberts Stumbris.

Sāpīgu zaudējumu tikmēr piedzīvoja "Valmieras" komanda, kas izbraukumā ar 70:83 (13:16, 18:19, 21:27, 18:21) piekāpās "Jēkabpils" vienībai.

Ar 20 punktiem un desmit bumbām zem groziem mājinieku rindās izcēlās Rinalds Sirsniņš, bet 18 punktus iekrāja amerikānis Pīdžejs Hils. "Valmieras" labā tikmēr 19 punktus guva Jānis Porziņģis, kamēr 17 punktus iekrāja Jānis Bērziņš.

Citā trešdienas spēlē "Jelgava" savā laukumā ar 89:87 (25:11, 14:32, 27:28, 23:16) saspringtā cīņā pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Uzvaru mājiniekiem ar precīzu divpunktu metienu trīs sekundes pirms pamatlaika beigām atnesa Edgars Krūmiņš, kurš ar 21 punktu kļuva par rezultatīvāko savā komandā. Pa 18 punktiem tikmēr iekrāja Lauris Mizis un Sandis Silavs. Viesu rindās rezultatīvākais ar Žanis Peiners, bet 21 punktu iekrāja Kristaps Dārgais.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas "Ventspils" basketbolisti, "VEF Rīga" ir otrā ar sešiem panākumiem septiņās cīņās, bet "Valmiera" ar 11 panākumiem 15 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Ceturto vietu ar deviņiem panākumiem 16 mačos ieņem "Jēkabpils", kurai ar septiņām uzvarām 14 cīņās seko "Jūrmala"/"Fēnikss". Barons kvartāls" komanda ir sestā ar sešām uzvarām 12 spēlēs, LU kontā ir septiņas uzvaras 15 mačos, "Jelgava" tikusi pie sešiem panākumiem 13 mačos, bet par panākumu mazāk ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem.

Biznesa augstskola "Turība" ar trim panākumiem 14 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara deviņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!