Foto: LETA

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrucējs Arns Labucks savainojuma dēļ nevarēs pabeigt šo sezonu, un komandas vadība jau atradusi viņa aizvietotāju amerikāņa Pola Kārtera personā, vēsta kluba preses dienests.

Pēdējā VTB Vienotās līgas spēlē izbraukumā Krasnojarskā, kur "VEF Rīga" ar rezultātu 68:75 izcīnīja uzvaru pret "Jeņisej", Labucks guva pēdas locītavas traumu. Medicīnisko pārbaužu rezultāti apliecina ķirurģisku saišu rekonstrukcijas nepieciešamību, kas tiks veikta vistuvākajā laikā. Kā informē kluba ārsts, paredzamais atlabšanas periods varētu ilgt četrus mēnešus, kas nozīmē, ka Labuckas atgriešanās laukumā šajā sezonā vairs nebūs iespējama.

Ņemot vērā šo apstākli, kā arī tuvojošamies jaunu spēlētāju reģistrācijas termiņu un VTB Vienotās līgas izšķirošās spēles par iekļūšanu "play-off", "VEF Rīga" līdz sezonas beigām ir parakstījusi līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Polu Kārteru.

"Kārters ir vispusīgs spēlētājs, kurš var spēlēt divās pozīcijās – gan kā trešais, gan ceturtais numurs. Tādējādi viņam ir plašs pielietojums laukumā - Pols ir spējīgs dot ieguldījumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tāpat viņš ir ar lielu pieredzi laba līmeņa turnīros. Līdz ar savu ieguldījumu, manuprāt, Pols spēs palīdzēt arī pārējiem spēlētājiem kļūt labākiem," sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis:

"VEF Rīga" spēlētājs Pols Kārters: "Esmu patīkami satraukts par iespēju pievienoties VEF komandai! Šī man būs pirmā pieredze, spēlējot VTB Vienotajā līgā, kas spēlētājiem ir labs izaicinājums. Esmu dzirdējis arī labas lietas par "VEF Rīga" komandu un šo klubu kopumā. Ceru, ka spēšu palīdzēt komandai, paveicot vajadzīgo darbu."

Šo sezonu Kārters sāka Francijas spēcīgākās basketbola līgas vienībā "Chalons-Reims", kuras sastāvā piedalījās 15 spēlēs, laukumā pavadītajās vidēji 18,9 minūtēs savācot 8,3 punktus un 3,2 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējo 2016./2017.gada sezonu Kārters iesāka slavenajā Vācijas klubā Berlīnes "ALBA", sezonas vidū pārcēlās uz Austrālijas līgas komandu "New Zealand Breakers", bet pēc sezonas beigām tur atgriezās Eiropā, pievienojoties Francijas spēcīgākās līgas komandai "Hyeres-Toulon", kuras sastāvā viņam 14 spēlēs vidēji 23,4 minūtēs 10,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Arī 2015./2016.gada sezonā Kārters spēlēja Francijas vadošajā čempionātā, pārstāvot citu tās komandu "Antibes". Tās sastāvā 33 spēlēs viņam vidēji 26,6 minūtēs 10,1 punkts un 4,9 atlēkušās bumbas. Vēl pirms tam Kārters spēlējis komandās Somijā, Izraēlā, Meksikā, Dominikānas Republikā, Kiprā, kā arī NBA Attīstības līgā. Pirms profesionāļa gaitu sākšanas Pols Kārters koledžu basketbola karjeru pabeidza "Illinois-Chicago" universitātes basketbola komandā. Savas karjeras laikā Kārters vienu reizi piedalījies NBA kluba Jūtas "Jazz" pirmssezonas treniņnometnē, kā arī spēlējis NBA Vasaras līgā Atlantas "Hawks" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!