Foto: F64

Latvijas basketbola čempionu "VEF Rīga" vadība pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) lēmuma, kas liek klubam samaksāt basketbolistam Kasparam Bērziņam gandrīz 400 000 eiro, savos sociālajos tīklos sāka taisnoties un nomelnot sportistu, publicējot kādu fotogrāfiju.

Jau ziņots, ka FIBA Arbitrāžas tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp Latvijas čempionvienību "VEF Rīga" un basketbolistu Kasparu Bērziņu lēmusi par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentam samaksāt kopsummā 440 000 eiro.

Sestdienas rītā savā "twitter" profilā "VEF Rīga" valdes locekle Laila Spaliņa ievietojusi kādu bildi, pie kuras pierakstīts "FIBApràt, cienīga basketbolista uzvedība. Kamēr VEF cīnās playoff Himkos, Bērziņš piedzēries un uzkāpis kokā @ piens". Vēlāk šo bildi retvītojis arī "VEF Rīga" runājošākais cilvēks, viens no kluba dibinātājiem un padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.


Spriežot pēc Jaunupa rakstītā, tieši šī bilde raksturojot "VEF Rīga" un basketbolista strīdu, jo basketbolists nav vēlējies parakstīt iekšējo reglamentu, līdz ar to klubs nav varējis sodīt basketbolistu pār pārkāpumiem. Fotogrāfija uzņemt pērnajā vasarā, kad sportists dziedējis traumu, un to, ka fotogrāfijā redzams Kaspars Bērziņš, nenoliedzot arī pats sportists.

Vēlāk Jaunups iesaistās sarakstē ar daudziem lietotājiem un aktīvi aizstāv savu rīcību, publiskojot fotogrāfiju. No tvītiem noprotams, ka pēc tam, kad juristi iepazīsies ar FIBA lēmumu, klubs varētu lēmumu pārsūdzēt. FIBA lēmumus var pārsūdzēt tikai Sporta Arbitrāžas tiesā, kas ir visas sporta strīdu augstākā lēmējinstitūcija.










Vēlāk "VEF Rīga" mājaslapā tika publicēts izvērsts Jaunupa viedoklis, kurā viņš norāda, ka FIBA Arbitrāžas tiesas spriedumu uzskata par neobjektīvu. Šobrīd tiekot vērtēta gan iespēja apstrīdēt Arbitrāžas tiesas spriedumu Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā, gan iespēja vērsties pret Bērziņu Latvijas tiesās un pieprasīt, lai spēlētājs kompensē klubam nodarītos zaudējumus.

Par turpmāko rīcību konfliktā ar Bērziņu un viņa aģentiem "VEF Rīga", konsultējoties ar juristiem, izlemšot tuvākās nedēļas vai divu laikā. Pēc Jaunupa paustā, šī ir pirmā reize, kad "VEF Rīga" ar kādu no spēlētājiem izveidojies šāda veida konflikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!