Foto: FIBA

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" otrdien FIBA Čempionu līgas mačā Manrezā neizpildīja nevienu spēles plāna punktu, kas ir sagrāves galvenais iemesls, sacīja komandas veterāns Māris Gulbis. Galvenais treneris Jānis Gailītis preses konferencē piekrita visam, ko teica basketbolists.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" viesos ar 59:88 (18:25, 11:25, 17:27, 13:14) kapitulēja pagājušās sezonas Čempionu līgas finālistei "Manresa", ko pārstāv latvietis Mārcis Šteinbergs.

"Ir grūti kaut ko pateikt pēc šādas sagrāves. Sliktākais, ka mēs zinājām, kā viņi spēlēs, bet mēs neizdarījām neko, lai viņus apturētu," teica Gulbis. "Viņu ātrās pārejas mūs nogalināja. Mēs neskrējām atpakaļ. Viņi parādīja mums ACB līgas līmeni. Mums jāpaskatās spogulī un jāsāk spēlēt citādāk. To ir viegli pateikt, cerams, ka treneri mums palīdzēs noskaņoties."

"Mēs neizpildījām nevienu spēles plāna punktu," pieredzējušais basketbolists turpināja. "Un rezultāts ir redzams. Treneris mūs brīdināja, bet mēs domājām, ka viss nāks viegli. Tā nenotika."

Pēc tam savu komentāru preses konferencē aicināja izteikt arī galvenajam trenerim Jānim Gailītim, bet viņa runa bija ļoti lakoniska.

"Preses konferencēs parasti šis ir brīdis, kad spēlētāji saka, ka piekrīt trenerim. Tagad es saku, ka es piekrītu savam spēlētājam. Viņš visu pateica, un man nav citu komentāru. Perfekta runa," teica sašutušais Gailītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!