Foto: F64

Iepriekšējās sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempione "VEF Rīga" sestdien ar rezultātu 93:65 (21:16, 19:17, 22:20, 31:12) savā laukumā pārspēja vienu no sacensību pastarītēm "Valmiera"/ORDO, kurai vēl ceturtās ceturtdaļas vidū bija tikai divu punktu deficīts.

Uzvarētājiem ar 25 punktiem izcēlās vien pirms nepilna mēneša piesaistītais amerikāņu aizsargs Korijs Hokinss, kamēr 21 punktu sameta meksikānis Alekss Peress, bet ar 11 punktiem atzīmējās Mareks Mejeris.

Šajā duelī "VEF Rīga" rindās atgriezās Kaspars Bērziņš, kurš 21 minūtē guva sešus punktus un nopelnīja četras piezīmes.

Tikmēr "Valmiera"/ORDO rindās 38 minūtes laukumā pavadījušais Viktors Iļjins iemeta 23 punktus un savāca 17 atlēkušās bumbas.

"VEF Rīga" iemeta pirmos 11 punktus otrajā ceturtdaļā un izvirzījās priekšā ar 32:16, tomēr valmierieši nepadevās un iemeta nākamos desmit punktus. Šādi mačs arī turpinājās - "Valmiera"/ORDO nespēja izvirzīties vadībā, bet "VEF Rīga" nespēja iegūt pārsvaru, kas ļautu justies droši par uzvaru.

Pēc trim ceturtdaļām "VEF Rīga" bija priekšā ar 62:53, tomēr drīz vien valmieriešiem bija vairs tikai divu punktu deficīts, kādu Iļjins panāca arī ceturtajā minūtē (62:64). Tomēr uz to ar diviem tālmetieniem atbildēja Kaspars Vecvagars, bet kopā rīdzinieki kārtējā izrāvienā iemeta 12 punktus pēc kārtas, šoreiz gan iegūstot vadību, ko viesi vairs atgūt nespēja. Spēles beigās jau laukumā pilnībā dominēja "VEF Rīga", Peresam vien pēdējās trijās minūtēs trāpot trīs tālmetienus. Savukārt valmierieši pēdējās sešās minūtēs realizēja tikai vienu metienu.

Šonedēļ "VEF Rīga" rindas papildināja Kaspars Bērziņš, kuram šī ir atgriešanās Latvijas galvaspilsētas klubā, kurā viņš nospēlēja trīs sezonas laika posmā no 2010. līdz 2013.gadam.

Tiesa, abas puses tolaik nešķīrās uz patīkamas nots. 2012.gadā Bērziņš ar "VEF Rīga" pagarināja līgumu uz diviem gadiem, bet vēlāk viņš vairs nevēlējās turpināt karjeru Latvijas klubā un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesā ilgstoši centās lauzt līgumu. Tiesa pēc konflikta izskatīšanas starp "VEF Rīgu" un basketbolistu lēma par labu spēlētājam, liekot klubam Bērziņam un viņa aģentiem samaksāt kopsummā 440 000 eiro. Vēlāk Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) esot samazinājusi Latvijas vicečempioniem maksājamās summas lēmumu.

Pagājušā gada septembrī "VEF Rīga" paziņoja, ka ar Bērziņu rasts izlīgums.

Bērziņš arī iepriekšējās sezonas sākumā bija bez kluba, bet oktobra vidū pievienojās Latvijas komandai "Ogre"/"Kumho Tyre", ar nosacījumu, ka labāka piedāvājuma gadījumā varēs pāriet uz citu klubu. Tiesa, Ogres komandā viņš aizvadīja tikai divas spēles, bet traumas dēļ kopš oktobra beigām basketbolists nespēlēja, līdz laukumā atgriezās februāra nogalē Krievijas kluba Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" sastāvā. Tiesa, arī ar Krievijas klubu sadarbība nebija ilgo, jo pēc mēneša abas puses vienojās par līguma laušanu.

"VEF Rīga" un "Valmiera"/ORDO tikās 2015./2016.gada sezonas finālsērijā, kurā ar 4-3 virsroku guva valmierieši. Pēc gada "VEF Rīga" atgriezās valsts čempiones godā, kamēr "Valmiera"/ORDO palika ceturtā.

Šosezon "VEF Rīga" izcīnījusi četras uzvaras sešās spēlēs, kas tai dod ceturto vietu LBL kopvērtējuma tabulā. Latvijas čempione, ieskaitot divas spēles VTB Vienotajā līgā, bija cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, iepriekšējā LBL mačā ar rezultātu 58:75 atzīstot "Ventspils" pārākumu.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir desmit uzvaras desmit mačos. Ar astoņām uzvarām desmit spēlēs seko "Ogre", kamēr trešajā vietā ar astoņiem panākumiem 11 cīņās atrodas "Jūrmala", bet ceturtā ar piecām uzvarām septiņās cīņās ir iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga".

Pirmajam četriniekam ar četrām uzvarām desmit spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr "Latvijas Universitātei" ir trīs uzvaras 11 dueļos. Vēl "Valmiera"/ORDO komanda sakrājusi trīs uzvaras 12 mačos, "Valka"/"Valga" rēķinā ir divi panākumi astoņos mačos, bet turnīra tabulu ar diviem panākumiem 11 dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!