Foto: F64
Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" sestdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 65:67 (17:25, 19:19, 17:14, 12:9) zaudēja "Ņižņij Novgorod" vienībai.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Endrū Endrūss, bet pa 11 punktiem sameta Mareks Mejeris un Stīvens Zeks, kuram bija arī 11 atlēkušās bumbas.

Viesiem ar 16 punktiem un 14 bumbām zem groziem izcēlās Aiens Hammers.

"VEF Rīga" pirmās četras minūtes bija vadībā, bet pēc pretinieku izrāviena 9:0 nonāca iedzinējos ar deviņiem punktiem, bet pirmo ceturtdaļu zaudēja ar 17:25. Uz neveiksmīgas nots laukuma saimniekiem iesākās arī otrā ceturtdaļa, kuras pirmajās minūtēs pretinieki ieguva jau 16 punktu pārsvaru.

Tiesa, "VEF Rīga" kopīgiem spēkiem atpēlēja 13 punktus un ceturtdaļas vidū bija iedzinējos vairs tikai ar 32:35. Līdz puslaika beigām gan viesi nedaudz attālinājās, Latvijas komandai pirmās 20 minūtes zaudējot ar 36:44.

Arī otrais puslaiks iesākās ar viesu pārsvaru, kuri ieguva 15 punktu handikapu, taču arī tas tika sadzēsts līdz diviem punktiem, bet ceturtās ceturtdaļas vidū Ņižņijnovgorodas basketbolisti tika panākti (63:63). Viesi ātri gan atjaunoja vadību un turpinājumā komandām uzbrukumi noslēdzās nesekmīgi. "VEF Rīga" komandai pie rezultāta 65:67 piederēja tiesības uz pēdējo uzbrukumu, taču piecu sekunžu pārkāpuma dēļ bumbu saņēma pretinieki, kuri nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru.

Rīdzinieki ar trim uzvarām 15 mačos atrodas kopvērtējuma 13.vietā starp 14 komandām. Tikmēr pretinieki "Ņižņij Novgorod" ar sešām uzvarām 13 cīņās ir desmitie.

"VEF Rīga" komandai šajā mačā bija jāaiztiek bez viena no līderiem Andreja Gražuļa, kurš guvis savainojumu.

Vēl tikai iepriekšējā Vienotās līgas mačā 13.janvārī "VEF Rīga" pret Polijas klubu Zelona Guras "Stelmet" pārtrauca četru zaudējumu sēriju šī turnīra ietvaros. Savukārt "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā valsts vicečempione ar 15 uzvarām 17 mačos ir otrajā vietā.

Tikmēr "Ņižņij Novgorod" šosezon sacenšas arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kuras pamatturnīrā Krievijas komandai izdevās iekļūt, izejot cauri trim kvalifikācijas kārtām. Pamatturnīrā Krievijas klubs spēlē vienā apakšgrupā ar Latvijas čempioni "Ventspils", turklāt ar piecām uzvarām 11 spēlēs ieņem ceturto vietu un reāli pretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā. Savukārt ventspilnieki guvuši četrus panākumus un pašlaik ir sestie savā grupā.

Šodien "VEF Rīga" janvārī aizvadīja savu pēdējo mājas spēli, turklāt pēc tam nākamā cīņa savā laukumā tieši Vienotās līgas ieskaitē gaidāma vien pēc diviem mēnešiem.

Kopš sezonas sākuma "VEF Rīga" sastāvā jau notikušas vairākas izmaiņas, jo rudenī nolīgti amerikāņu aizsargi Endrū Endrūss, Beidens Džeksens un Džebrils Durems, bet pārtrauktas līgumattiecības ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī amerikāņu saspēles vadītājiem Vinsentu Konsilu un Ostinu Lūku.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!