Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 17. martā, Liepājas ostā no Vācijas ienāks pasažieru prāmis "Stena Gothica". Liepājas pilsēta sadarbībā ar valsts iestādēm veiks visus nepieciešamos drošības pasākumus, lai maksimāli nodrošinātu pasažieru transportēšanu uz mājvietām un izvairītos no kontakta ar citiem sabiedrības locekļiem, liecina Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārstāvju sniegtā informācija sociālajos tīklos.

Uz prāmja atrodas 71 pasažieris. Vairums no viņiem ir kravas automašīnu šoferi, kas nodrošina preču pārvadājumus.

Drošības nolūkos prāmi sagaidīs arī mediķi. Sadarbībā ar Centrālo laboratoriju uz vietas visiem pasažieriem tiks veiktas nepieciešamās pārbaudes, tai skaitā "Covid-19" testi.

Savukārt jau patlaban uz prāmja notiek pasažieru aptauja, lai noskaidrotu katru konkrēto pasažieri, datus par viņiem, kā arī tālāko ceļošanas plānu un veidu, kā pasažieris plāno nokļūt no termināla līdz plānotajam galamērķim. Tiem, kuriem nebūs iespēja pašiem nokļūt galamērķī ar savu personīgo transporta līdzekli, Liepājas pilsētas pašvaldība nodrošinās nokļūšanu mājās, informē zonas pārvaldnieki.

Taču jau tagad zināms, ka lielākā daļa prāmja pasažieri uz kuģa atrodas ar savām automašīnām.

Nepieciešamības gadījumā Liepājas pilsēta arī piedāvās vietu karantīnas iziešanai.

Visiem pasažieriem tiks sniegta aktuālā informācija par obligāto pašizolāciju vai karantīnu 14 dienu garumā.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar "Covid-19" vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!