Foto: DELFI.ee

VTB basketbola līgas spēlē piektdien Latvijas komanda “VEF Rīga” izbraukumā ar rezultātu 78:71 (28:26, 15:13, 11:15, 24:17) pārspēja latviešu basketbolista Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas komandu Tallinas “Kalev/Cramo”.

“VEF Rīga” komandā rezultatīvākais bija Kotnijs Simss, kurš guva 20 punktus, bet Sandis Valters sameta 17 punktus.

Tikmēr “Kalev/Cramo” komandā 21 punktuguva Gregors Arbets. Savukārt Šķēle šajā mačā nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā guva astoņus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.


Spēli veiksmīgāk iesāka "VEF Rīga" basketbolisti, kuri trīs minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 12:4, taču “Kalev/Kramo” spēja apturēt pretinieku izrāvienu un sāka samazināt pārsvaru, pietuvojoties līdz trīs punktiem. Rīdzinieki tomēr vēlreiz atrāvās, bet Tallinas komanda vēl reiz atspēlējās un pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts bija 28:26 “VEF Rīga” labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi iekrāja astoņu punktu pārsvaru, tomēr pēc neilga laika viņi jau nonāca zaudētājos ar 38:39, bet atlikušajā ceturtdaļas laikā viņi guva piecus punktus pēc kārtas un pirmo puslaiku noslēdza ar 43:39 savā labā.

Otrā puslaika sākumā abām komandām trīs minūtes neizdevās gūt punktus, bet, kad vienības beidzot sāka bumbu mest grozā, tad tas labāk padevās “Kalev/Cramo” vienībai un viņi izvirzījās vadībā ar sešu punktu pārsvaru (54:48). Tomēr pēdējās divās minūtēs “VEF Rīga” spēja izlīdzināt rezultātu, gūstot sešus punktus pēc kārtas.

Izšķirošajā ceturtdaļā laukumā bija līdzīga cīņa un rezultāts turējās neizšķirts, bet tad “VEF Rīga” veica 7:2 izrāvienu un atradās vadībā ar 68:63. Atlikušajās divās minūtēs Rīgas komanda savu pārsvaru prata nosargāt un svinēt uzvaru šajā mačā.

A grupas kopvērtējumā “VEF Rīga” ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir trešajā pozīcijā, kamēr “Kalev/Cramo” ar vienu uzvaru septiņās spēlēs ir pēdējā, devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!