Latvijas klubs "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra ceturtajā spēlē ar 68:60 (24:5, 13:21, 18:16, 13:18) savā laukumā pieveica Ukrainas vienību Mariupoles "Azovmaš".

Foto galerija

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 18 gūtajiem punktiem bija Artjoms Parahovskis, bet pa 16 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Dairis Bertāns.

"Azovmaš" vienībai ar 15 punktiem palīdzēja Kristofers Ouenss. Savukārt pa 11 punktiem guva Frederiks Hauss un bijušais "Barons" komandas spēlētājs un turnīra pirmās kārtas vērtīgākais basketbolists Demetrijs Darnels Aleksanders.

Spēles likteni "VEF Rīga" komanda praktiski izšķīra jau pirmajā ceturtdaļā, kad, sākot no trešās minūtes, ukraiņi ilgstoši nespēja gūt punktus. Šajā laikā "VEF Rīga" sekmīgi darbojās aizsardzībā, no rezultāta 4:5 līdz pirmās ceturtdaļas beigām panākot 24:5.

Arī otro ceturtdaļu ar trīs gūtajiem punktiem uzsāka "VEF Rīga", bet uz to ar diviem tālmetieniem atbildēja Hauss, pārtraucot deviņas minūtes un 49 sekundes ilgušo "sausumu". Ceturtdaļas turpinājumā jau pārsvars piederēja "Azovmaš" komandai un pēc puslaika tā bija pietuvojusies līdz 26:37.

Trešajā trešdaļā laukumā ritēja līdzīga cīņa, tomēr to ar diviem punktiem uzvarēja "VEF Rīga", bet izšķirošo desmit minūšu noslēgumā "Azovmaš" vairākkārt spēja samazināt pārsvaru līdz astoņiem punktiem, tomēr "VEF Rīga" uzvaru no rokām neizlaida.


"VEF Rīga" ceturtdien pievienojās amerikāņu saspēles vadītājs Čeins Gadsons, taču šajā mačā viņš vēl savas jaunās komandas rindās nedebitēja. Pirmā spēle Gadsonam paredzēta nākamnedēļ, kad Latvijas klubs Eiropas kausa izcīņas pamatturnīra pirmās kārtas mačā izbraukumā spēkosies ar Izraēlas vienību Jeruzalemes "Hapoel".

"Azovmaš" ir pēdējo piecu gadu Ukrainas superlīgas čempionvienība, bet šogad ar septiņām uzvarām un pieciem zaudējumiem tā regulārās sezonas kopvērtējuma tabulā ieņem vien piekto pozīciju.

Iepriekš VTB VBL turnīrā "VEF Rīga" bija aizvadījusi trīs spēles. Pirmajā mačā Latvijas klubs izbraukumā saspringtā cīņā ar 70:69 izcīnīja uzvaru pār Igaunijas komandu Tallinas "Kalev/Cramo", otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 63:76 zaudēja Polijas čempionvienībai Gdiņas "Asseco Prokom", bet trešajā cīņā Kauņā ar 71:84 piekāpās Lietuvas vienībai "Žalgiris".

Savukārt "Azovmaš" iepriekšējās divās VBL turnīra spēlēs savā laukumā ar 80:76 pārspēja "Asseco Prokom", bet vēlāk izbraukumā ar rezultātu 58:65 atzina Maskavas apgabala kluba "Himki" pārākumu.

B apakšgrupas kopvērtējumā patlaban "VEF Rīga" ar divām uzvarām četrās spēlēs ieņem trešo vietu, bet "Azovmaš" ar vienu panākumu trijās spēlēs saglabāja piekto pozīciju sešu komandu konkurencē.

Kā ziņots, A apakšgrupā spēlē Krievijas klubs Maskavas CSKA, Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas, Ukrainas vienība Dņepropetrovskas "Dņepr", Espo "Honka" no Somijas un Baltkrievijas čempionvienība "Minsk-2006".

"Dņepr", "Honka" un "Minsk-2006" debitē VBL turnīrā.

Pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

LETA jau vēstīja, ka par pirmo VBL čempionvienību janvārī kļuva CSKA komanda, kas divu Krievijas komandu finālspēlē ar 66:55 pārspēja Kazaņas "Unics" vienību. Tikmēr trešo vietu turnīrā izcīnīja "Žalgiris" basketbolisti, kas ar rezultātu 78:72 pārspēja "Himki".

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmajā VBL sezonā pērn piedzīvoja zaudējumus visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!