Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) jaunās sezonas turnīrā svētdien Rīgā uz AB dambja notikušajā izlozē tika ielozēta vienā apakšgrupā ar aizvadītās sezonas čempioniem Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Abas komandas sacentīsies A apakšgrupā, kurā spēlēs arī Lietuvas čempioni Kauņas "Žalgiris", Ukrainas vienība Kijevas "Budiveļņik", Kazahstānas komanda Astanas "Tigers", Tallinas "Kalev/Cramo" no Igaunijas, Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" un Kazaņas "Unics", kā arī kvalifikācijas turnīra uzvarētāji.


Tikmēr B grupā tika ielozētas Krievijas komandas Maskavas CSKA, Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Sanktpēterburgas "Spartak", Polijas vienība Gdiņas "Asseco Prokom", Baltkrievijas klubs "Minsk-2006", Čehijas vienība Nimburkas CEZ, Mariupoles "Azovmaš" no Ukrainas, Lietuvas klubs Viļņas "Lietuvos rytas" un kvalifikācijas turnīra uzvarētāji.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies sešas komandas, un tas no 27.septembra līdz 2.oktobrim risināsies Lietuvas pilsētā "Šiauliai".

Kvalifikācijas turnīra A grupā spēlēs Krasnojarskas "Jeņisej" no Krievijas, Somijas vienība Espo "Honka" un Polijas komanda Vloclavekas "Anwil", kamēr B grupā cīnīsies Ukrainas vienība Dņepropetrovskas "Dņipro", Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļja" un mājinieki "Šiauliai".

Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas pusfinālos noskaidros divas vienības, kas iekļūs pamatturnīrā.

Gadījumā, ja viena no kvalifikācijas turnīra uzvarētājām būs "Jeņisej" komanda, tā pamatsacensībās spēlēs B apakšgrupā.

Nākamajā sezonā VBL turnīrā debitēs komandas "Budiveļņik" un "Ņižņij Novgorod".

VBL pamatturnīrā piedalīsies 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

VBL regulārais čempionāts sāksies 10.oktobrī, bet noslēgsies 2012.gada 16.martā.

Izlozes laikā VTB VBL līgas prezidents Sergejs Ivanovs atklāja, ka turnīra uzvarētāji saņems 70 miljonus rubļu (1,2 miljonus latu).

Tāpat jaunajā VBL sezonā ieviesti divi jauni noteikumi. Visām Krievijas komandām, kas piedalās turnīrā, būs jāatklāj savs budžets, kā arī Krievijas klubiem VBL turnīra spēlēs laukumā vienlaicīgi būs jābūt vismaz diviem krievu basketbolistiem.

Kā ziņots, pagājušās sezonas VBL turnīrā "VEF Rīga" palika piektajā vietā savā apakšgrupā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sezonā VBL turnīrā triumfēja "Himki" komanda, kas finālspēlē ar rezultātu 66:64 uzvarēja citu Maskavas CSKA basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!