Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas klubs "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra B apakšgrupas astotajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 74:79 (20:30, 25:19, 20:20, 9:10) savā laukumā spraigā cīņā zaudēja Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris".

Foto galerija

Pēc šīs neveiksmes "VEF Rīga" komanda zaudēja cerības iekļūt turnīra finālčetrinieka sacensībās.

Rezultatīvākie aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā ar 20 gūtajiem punktiem bija Kristaps Janičenoks un Artjoms Parahovskis, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas, bet vienības jaunpienācējs Trevons Hjūzs izcēlās ar 12 punktiem.

Savukārt "Žalgiris" komandā 15 punktus guva Martīns Počus, bet Mindaugs Kuzminsks pretinieku grozā sameta 14 punktus.

Maču sekmīgāk iesāka "VEF Rīga" komanda, kas pirmajās minūtēs panāca 5:2, tomēr viesi ātri vien atspēlējās un cīņa ritēja līdzīgi, bet pirmās ceturtdaļas vidū "Žalgiris" pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā ar 10:9. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām Kauņas komanda vadību neatdeva, turklāt tā pakāpeniski palielināja pārsvaru, un pēc pirmajām desmit cīņas minūtēm "VEF Rīga" bija desmit punktu deficīts - 20:30.

Otro ceturtdaļu "VEF Rīga" veica ar izrāvienu 7:1 un pretinieku pārsvaru samazināja līdz četriem punktiem (27:31). Tomēr tuvāk rīdzinieki nespēja tikt, turklāt "Žalgiris" spēja atjaunot desmit punktu pārsvaru (42:32). Turpinājumā ritēja ļoti līdzīga cīņā, bet pirmā puslaika pēdējās minūtes "VEF Rīga" aizvadīja ļoti sekmīgi un spēja samazināt pretinieku pārsvaru līdz četriem punktiem - 45:49.

Trešās ceturtdaļas sākumā laukuma saimnieki pietuvojās līdz viena sekmīga uzbrukuma attālumam, tomēr "Žalgiris" veica izrāvienu 9:1 un atkal atguva desmit punktu pārsvaru (58:48). Lielāko trešās ceturtdaļas daļu Kauņas komanda saglabāja 8-10 punktu pārsvaru, bet ceturtdaļas galotnē "VEF Rīga" izdevās vairāki sekmīgi uzbrukumi pēc kārtas, un pirms mača noslēdzošajām desmit minūtēm mājiniekiem bija četru punktu deficīts - 65:69.

Ceturtajā ceturtdaļā cīņa bija ļoti nerezultatīva. Tās ievadā "VEF Rīga" guva četrus punktus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu 69:69, taču turpinājumā arī "Žalgiris" atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 73:69. Tikmēr rīdzinieki gandrīz sešas minūtes nespēja gūt punktus, šo "sauso" sēriju pārtraucot tikai divas ar pusi minūtes pirms mača beigām, kad Parahovskis realizēja abus soda metienus, samazinot rezultātu līdz 71:73.

Tomēr atspēlēties "VEF Rīga" komandai neizdevās, jo "Žalgiris" cīņas pēdējās minūtēs ieguva piecu punktu pārsvaru, ko spraigā mača galotnē nosargāja.

Šī abām komandām bija otrā tikšanās reize šosezon. Pirmajā mačā Kauņā ar rezultātu 84:71 pārāki bija mājinieki.

B grupas kopvērtējumā pašlaik pirmajā vietā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs atrodas Maskavas apgabala "Himki" komanda, bet tai ar pieciem panākumiem septiņos mačos seko "Žalgiris". Četras uzvaras septiņās spēlēs izcīnījusi Ukrainas vienība Mariupoles "Azovmaš", kurai ar trijām uzvarām astoņās spēlēs seko "VEF Rīga" un Polijas vienība Gdiņas "Asseco Prokom". Savukārt Igaunijas komanda Tallinas "Kalev/Cramo" ar vienu uzvaru septiņos mačos pēdējā, sestajā vietā.

Pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!