Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 82:103 (18:29, 18:18, 17:29, 29:27) izbraukumā piekāpās Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki".

Sērijā līdz trijām uzvarām "VEF Rīga" nokļuva iedzinējos ar rezultātu 0-1. Otrā abu komandas spēle piektdien vēlreiz risināsies "Himki" komandas laukumā.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 15 gūtajiem punktiem bija Kristaps Janičenoks, ar 12 punktiem izcēlās Viljams Denjelss, bet pa desmit punktiem guva Ērls Roulends, Lauris Blaus un Dairis Bertāns.

Savukārt "Himki" rindās ar 16 punktiem izcēlās Sergejs Moņa.

Spēles sākumā "VEF Rīga" spēja izvirzīties vadībā ar rezultātu 7:4, tomēr turpinājumā pārliecinošāk darbojās mājinieki, un pirmās ceturtdaļas vidū Latvijas klubs jau atradās iedzinējos ar 10:17. Septītajā minūtē pēc Vitālija Fridzona tālmetiena "Himki" pirmoreiz pārsniedza desmit punktu pārsvaru (23:12), bet pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" zaudēja ar 11 punktiem.

Otrajā ceturtdaļā rezultāts auga līdzīgi, un gandrīz visu laiku "VEF Rīga" atradās iedzinējos ar 10-14 punktu deficītu, bet pēc pirmā puslaika mājiniekiem saglabājās 11 punktu pārsvars - 47:36.

Trešajā ceturtdaļā izteikts pārsvars atkal bija "Himki" komandai, kas bija pārāka ar 29:17, un pēdējā desmitminūte jau vairs bija tikai formalitāte.

Visā mačā "Himki" realizēja 17 no 26 izmestajiem tālmetieniem.

"Himki" komanda ir 2012.gada Eiropas kausa ieguvēja, bet šogad Krievijas čempionātā izcīnīja otro vietu. Pēdējos trijos gados abas komandas savā starpā tikušās sešas reizes, un visi mači noslēgušies ar "Himki" komandas uzvaru.

Regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet "Himki" ar 14 panākumiem triumfēja A grupā.

Līdz ar to "Himki" basketbolistiem nebija jāpiedalās astotdaļfinālā, bet Latvijas klubs sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pārspēja Kazahstānas čempionvienību "Astana".

Pēc piektdien paredzētā otrā mača sērijas trešā cīņa svētdien notiks Rīgā.

"Himki" komanda jau vairāk nekā nedēļu noslēgusi dalību Krievijas čempionātā, kurā izcīnīja otro vietu, bet "VEF Rīga" aizvadītās nedēļas nogalē pirmajās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlēs reizi pieveica un reizi piekāpās "Ventspils" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!