Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" piektdien VTB Vienotās līgas šīs sezonas pirmajā mačā pārliecinoši ar 67:96 (16:26, 10:26, 19:26, 22:18) savā laukumā zaudēja Maskavas apgabala "Himki".

Rezultatīvākais "VEF Rīga" sastāvā ar 19 punktiem bija Artis Ate, bet Artūrs Ausējs sakrāja 16 punktus. Tikmēr Andrejam Gražulim septiņas atlēkušās bumbas, no kurām četras bija uzbrukumā.

Savukārt "Himki" rindās Aleksejs Šveds guva 23 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet Džordans Maikijs izcēlās ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Rīdzinieki spēles pirmo ceturtdaļu sāka ar Ates precīzu tālmetienu, kas bija vienīgais brīdis, kad "VEF Rīga" ieguva vadību. Pēc tam sekoja viesu 12-0 izrāviens un rezultāts pirmā spēles nogriežņa beigās bija 26:16. Arī otrajā ceturtdaļā Rīgas klubam neizdevās pietuvoties pretiniekiem, jo tika gūti desmit punkti, kamēr "Himki" sakrāja 26 punktus.

Krievijas komanda 26 punktus pamanījās gūt arī trešajā ceturtdaļā pēc kārtas, kamēr rīdziniekiem demonstrēt šādu rezultativitāti bija problemātiski. Lai arī rezultāta starpību izdevās mazliet samazināt, ievērojams pārsvars joprojām bija "Himki". Noslēdzošo ceturtdaļu mājinieki uzvarēja, tomēr atspēlēšanos uzsāka pārāk vēlu, līdz ar to tika piedzīvota neveiksme sezonas pirmajā spēlē.

"Himki" šī bija pirmā spēle šosezon. Zīmīgi, ka 2016./17.gada sezonā "VEF Rīga" Vienotās līgas turnīru uzsāka tieši ar uzvaru pret "Himki" un arī pagājušajā sezonā rīdziniekiem izdevās vienu reizi pārspēt šo Krievijas klubu.

"Himki" šosezon spēlēs arī Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, kur pagājušajā sezonā Krievijas vienība pirmo reizi sasniedza izslēgšanas spēles. Tikmēr Vienotajā līgā "Himki" finišēja sestajā pozīcijā, taču izslēgšanas spēlēs prata aizkļūt līdz finālam, kur gan zaudēja Maskavas CKSA vienībai.

Vadošais "Himki" spēlētājs šosezon ir Aleksejs Šveds, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju gan Eirolīgā (vidēji spēlē gūts 21,8 punkts), gan Vienotajā līgā (23,6 punkti). Maskavas vienību šosezon pastiprinājuši četri ASV basketbolisti, bet kopumā "Himki" rindās ir septiņi ārzemju spēlētāji.

Arī šosezon Rīgas komandu vada Jānis Gailītis, kuram asistē Jevgēnijs Kosuškins un Dāvis Čoders. Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā "VEF Rīga" krāsas pārstāv Mareks Mejeris, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Klāvs Čavars un Andris Misters, bet komandas rindas papildinājuši Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs, Roberts Stumbris, Artjoms Butjankovs, Eduards Hāzners, kā arī leģionāri Ostins Lūks, Stīvs Zeks un Vinsents Konsils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!