Foto: LETA

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) svētdien cieta smagu neveiksmi arī ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā, izstājoties no turnīra.

Aizvadītajā mačā "VEF Rīga" savā laukumā ar 60:82 (12:28, 12:13, 15:22, 21:19) pārliecinoši zaudēja Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki", sērijā ciešot neveiksmi ar 0-3. Kā ziņots, sērijas pirmajos divos mačos "VEF Rīga" zaudēja ar 21 un 22 punktu pārsvaru.

Šī mača sākumā "Himki" turpināja iepriekšējās divās cīņās rādīto pārsvaru un piektajā minūtē viesi jau atradās vadībā ar 12:3. Savukārt pēc pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" jau atradās apkaunojošos iedzinējos ar 12:28. Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" spēja pietuvoties līdz 12 punktiem, tomēr cīņas liktenis strauji nemainījās un pēc 20 spēlētām minūtēm mājinieki bija iedzinējos ar 17 punktiem.

Katrā no pirmajām divām ceturtdaļām "VEF Rīga" guva vien pa 12 punktiem.

Arī otrajā puslaikā cīņas liktenis nemainījās. Pēc trešās ceturtdaļas "Himki" basketbolisti bija palielinājuši pārsvaru līdz 24 punktiem (63:39), bet pēdējā desmitminūtē spēja pietuvoties par diviem punktiem, kas likteni neizmainīja.

Par rezultatīvāko "VEF Rīga" komandā ar 14 gūtajiem punktiem bija jaunais spēlētājs Anžejs Pasečņiks, ar 12 punktiem izcēlās Viljams Denjelss, bet 11 punkti bija Dairim Bertānam.

Savukārt "Himki" komandai ar 16 punktiem palīdzēja Džeimss Ogastīns, ar 14 punktiem palīdzēja Krešimirs Lončars, bet 11 punktus pretinieku grozām sameta Peteri Koponens.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā ceturtdien "VEF Rīga" komandai nebija lielas izredzes un tā izbraukumā cieta zaudējumu ar rezultātu 82:103, bet atbildes cīņā dienu vēlāk tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 82:104.

Turnīra pusfinālā "Himki" tiksies ar kādu no spēcīgajām Krievijas vienībām Samāras "Krasnije kriļja" vai valsts čempioni Maskavas CSKA. Šajā sērijā pašlaik ar 2-1 vadībā atrodas CSKA.

Savukārt otrajā pārī tiksies Krievijas vienība Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris".

"Himki" komanda ir 2012.gada Eiropas kausa ieguvēja, bet šogad Krievijas čempionātā izcīnīja otro vietu. Pēdējos trijos gados abas komandas savā starpā tikušās astoņas reizes, un visi mači noslēgušies ar "Himki" komandas uzvaru.

Regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet "Himki" ar 14 panākumiem triumfēja A grupā.

Līdz ar to "Himki" basketbolistiem nebija jāpiedalās astotdaļfinālā, bet Latvijas klubs sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pārspēja Kazahstānas čempionvienību "Astana".

"Himki" komanda jau vairāk nekā nedēļu noslēgusi dalību Krievijas čempionātā, kurā izcīnīja otro vietu, bet "VEF Rīga" aizvadītajā nedēļas nogalē pirmajās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlēs reizi pieveica un reizi piekāpās "Ventspils" komandai. Tagad kļuvis skaidrs, ka šī sērija turpināsies nākamās nedēļas vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!