Pagājušās sezonas Latvijas otrais spēcīgākais basketbola klubs "VEF Rīga" ceturtdien treniņspēlē ar 73:82 (19:21, 24:22, 18:28, 12:11) piekāpās Ukrainas čempionvienībai Mariupoles "Azovmaš".

Vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 43:43, bet spēles otro daļu sekmīgāk aizvadīja ukraiņi.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 21 gūto punktu bija Patriks Sanderss, bet Sandis Valters un Tailers Keins guva pa 15 punktiem.

Arī šajā spēlē vēl nepiedalījās traumētie Kristaps Janičenoks un Raitis Grafs.

Kā ziņots, pārbaudes spēles "VEF Rīga" aizvadīja arī iepriekšējās dienās, kad ar 56:75 piekāpās Polijas čempioniem Gdiņas "Asseco Prokom", bet ar 64:86 zaudēja Krievijas klubam Kazaņas "Unics". Arī šajos mačos pirmais puslaiks aizritēja līdzīgi, bet izšķirošos izrāvienus pretinieki veica trešajās ceturtdaļās.

Kā zināms, ar "Asseco Prokom" un "Azovmaš" komandām "VEF Rīga" vienā apakšgrupā spēlēs VTB bankas rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā.

Vēl B apakšgrupā spēlēs arī Igaunijas komanda "Kalev/Cramo", Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris" un Krievijas klubs Maskavas apgabala "Himki".

Savukārt A apakšgrupā spēlēs Krievijas klubs Maskavas CSKA, Viļņas "Lietuvos rytas" no Lietuvas, Ukrainas vienība Dņepropetrovskas "Dņepr", Espo "Honka" no Somijas un Baltkrievijas čempionvienība "Minsk-2006".

"Dņepr", "Honka" un "Minsk-2006" komandām tā būs debija VBL turnīrā.

Pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

LETA jau vēstīja, ka par pirmo VBL čempionvienību janvārī kļuva CSKA komanda, kas divu Krievijas komandu finālspēlē ar 66:55 pārspēja Kazaņas "Unics" vienību. Tikmēr trešo vietu turnīrā izcīnīja "Žalgiris" basketbolisti, kas ar rezultātu 78:72 pārspēja "Himki".

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" pirmajā VBL sezonā pērn piedzīvoja zaudējumus visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

Kā ziņots, "VEF Rīga" nākamajā sezonā spēlēs arī "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā un Eiropas kausa izcīņā, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīrā komanda sola spēlēt ar otro sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!