Foto: basket.lv
Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" sestdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 84:91 (26:19, 13:23, 18:30, 27:19) piekāpās Minskas "Cmoki" komandai, kuras treneru kolektīvā ir latvietis Edmunds Valeiko.

Līdz ar zaudējumu rīdzinieki atgriezās turnīra tabulas pēdējā vietā, palaižot priekšā Minskas basketbolistus.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Andrejs Gražulis, 15 punktus guva Kristaps Janičenoks, 14 punkti bija Stīvenam Zekam, bet 11 punktus guva Džebrils Durems.

Tikmēr mājiniekiem ar 19 punktiem atzīmējās Aļaksejs Trasciņeckis.

"VEF Rīga" pirmajā puslaikā iekrāja desmit punktu pārsvaru, taču otrajā ceturtdaļā ielaida 12 punktus pēc kārtas un izsēja vadību, lielajā pārtraukumā ejot ar trīs punktu deficītu - 39:42. Trešajā ceturksnī rīdzinieki apstājās uzbrukumā un nonāca iedzinējos jau ar 17 punktiem.

Ceturtajā ceturtdaļā viesi vareni atspēlējās un četras minūtes pirms pamatlaika beigām komandas šķīra trīs punkti (76:79). Tiesa, vēlāk sekoja vairāki nesekmīgi uzbrukumi, kā rezultātā neizdevās sadzēst pretinieka pārsvaru. Mača beigās "VEF Rīga" nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru un cieta zaudējumu ar rezultātu 84:91.

"VEF Rīga" ar divām uzvarām desmit spēlēs tagad ir pēdējā starp 14 komandām, bet "Cmoki" ar tikpat panākumiem astoņās cīņās atrodama priekšpēdējā pozīcijā.

Kopumā abas komandas savā starpā tikušās 13 reizes, deviņus panākumus gūstot "VEF Rīga" basketbolistiem.

Vēl tikai iepriekšējā mačā rīdzinieki tika pie savas otrās uzvaras šīs sezonas Vienotās līgas turnīrā, jo 25.novembrī viesos ar 85:83 uzvarēja Saratovas "Avtador".

Pašlaik 46 gadus vecais Valeiko Minskas kluba treneru kolektīvā strādā otro sezonu.

"VEF Rīga" paralēli startē Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kur ar deviņām uzvarām desmit spēlēs ieņem trešo vietu.

Kopš sezonas sākuma "VEF Rīga" sastāvā jau notikušas vairākas izmaiņas, jo rudenī nolīgti ar amerikāņu aizsargi Endrū Endrūss, Beidens Džeksens un Džebrils Durems, bet pārtrauktas līgumattiecības ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī amerikāņu saspēles vadītājiem Vinsentu Kolinsu un Ostinu Lūku.

Pagaidām sevi labi apliecinājis tieši Durems, kurš pēc cīņas ar "Avtodor" tika iekļauts Vienotās līgas nedēļas simboliskajā izlasē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!