Foto: Publicitātes foto
Ar mērķi paplašināt ieguldījumu basketbola attīstībā Latvijā, orientējoties ne tikai uz augsta līmeņa spēlētāju audzināšanu, profesionālā basketbola skola "VEF skola" pārtapusi par "Latvijas Basketbola atbalsta partnerību", informēja "VEF Rīga".

Partnerības padomē ievēlēta Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) draftētā valstsvienības spēlētāja Kitija Laksa, klubu "Himki" pārstāvošais nacionālās izlases spēlētājs Jānis Timma un bijušais valstsvienības spēlētājs, tagad "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Jānis Timma, bet par valdes locekli – Mārtiņš Lauva. Biedra statusā "Latvijas Basketbola atbalsta partnerībā" darbu turpina līdzšinējie "VEF skolas" valdes locekļi Ivars Bērziņš un Mārtiņš Lauva, līdz ar viņiem arī tādi basketbola profesionāļi kā WNBA čempione (2014.) Anete Jēkabsone-Žogota, "TTT Rīga" ģenerāldirektors Artūrs Štālbergs un basketbolists Mārtiņš Laksa, kā arī septiņkārtēja Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga".

Kopš tās dibināšanas 2012.gadā "VEF skola" ir izveidojusies par vienu no labākajiem jauno spēlētāju attīstīšanas centriem Latvijas basketbolā, taču biedrības nākotnes mērķi ir vēl ambiciozāki - attīstīt un finansiāli atbalstīt Latvijas basketbola jauniešu un pieaugušo nacionālās izlases, klubu basketbolu un ielu basketbola kultūru Latvijā, kā arī sadarboties ar citu valstu basketbola klubiem un starptautiskajām basketbola organizācijām.

Partnerības valdes loceklis Mārtiņš Lauva šādu soli skaidroja ar to, ka "VEF Skola" esot pāraugusi skolas mērogu. "Ar "VEF skolas" un basketbola kluba "VEF Rīga" dibinātāju aktīvu līdzdalību par šo ideju domājām jau labu laiku, bet izšķirošais bija Covid-19 pandēmijas radītais apdraudējums tai skaitā profesionālajam sportam un sportistiem. "Latvijas Basketbola atbalsta partnerība" ir pulcējusi augstākā līmeņa Latvijas basketbola profesionāļus, kas ar savu pieredzi, zināšanām, kontaktiem un arī finansējumu vēlas atbalstīt basketbolu," sacīja Lauva.

"VEF skola" savā līdzšinējā profesionālajā darbībā ir sasniegusi augstus panākumus. "VEF skolas" audzēkņi regulāri ir starp vadošajiem spēlētājiem dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēs, izcīnīts U19 Latvijas čempiona tituls, pārstāvēta Latvija jauniešu Eirolīgā. Vairāki "VEF skolas" audzēkņi ir ieguvuši stipendijas ASV un Latvijā, citi jau ir nonākuši augsta līmeņa komandās gan Eiropā, gan ASV. Tāpat "VEF skola" ir bijusi tramplīns ne tikai spēlētājiem, bet arī treneru izaugsmei – piemēram, Raimonds Feldmanis kā pirmais Latvijas treneris ar "VEF" skola atbalstu divas vasaras strādāja NBA vasaras līgā trenera statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!