Foto: basket.lv; Renārs Koris
Latvijas otrs spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "Vega 1/Liepāja" svētdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja trešo vietu Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Rīgā notiekošā finālturnīra mačā par bronzu liepājnieces ar 67:58 (20:13, 21:14, 12:19, 14:12) pārspēja Igaunijas spēcīgāko komandu "Media/Rapla".

Uzvarētājām ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Zane Jākobsone-Pelse, kura vien nesen atsākusi karjeru pēc ģimenes pieauguma, kamēr ar 14 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās viņas māsa Ilze Jākobsone, bet 12 punktus sameta Ieva Vītola, savācot arī deviņas atlēkušās bumbas.

Plkst.18 "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies fināls, kurā Latvijas dāmu basketbola labākais klubs "TTT Rīga" eksaminēs Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Catz", lūkojot tikt pie ceturtā čempionu titula pēc kārtas.

Sestdien aizvadītajās pusfināla spēlēs "TTT Rīga" ar 103:39 sagrāva "Media/Rapla" basketbolistes, piekto gadu pēc kārtas iekļūstot sacensību finālā, bet "Catz" ar 76:52 pārspēja "Vega 1/Liepāja" komandu.

"TTT Rīga" un "Catz" finālā tikās jau pērn, kad ar 68:43 uzvarēja rīdzinieces, bet trešo vietu arī pērn ieguva "Vega 1"/"Liepāja", kas ar 78:71 uzvarēja Tallinas 1182 komandu, kuras mantiniece ir tieši "Media"/"Rapla" vienība.

"TTT Rīga" ir trīskārtēja šo sacensību uzvarētāja, bet pirmajā apvienotajā čempionātā 2013. gadā triumfēja "Cēsis".

Šosezon pamatturnīrā pirmās bija "TTT Rīga" basketbolistes, kuras kopumā 21 mačā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, bet pret finālčetrinieka dalībniecēm Latvijas un šī turnīra čempioņu attiecība bija 9-1. Vienīgais zaudējums marta sākumā tika piedzīvots pret "Catz" komandu.

Lāpenrantas komanda regulārajā turnīrā bija otrajā vietā, kamēr "Vega 1"/"Liepāja" bija trešā. Savukārt "Media"/"Rapla" iespēju spēlēt finālturnīrā ieguva pēc pārspēlēm, divu spēļu summā pārspējot Latvijas komandu RSU. Apvienotā čempionāta otro posmu Igaunijas vienība aizvadīja vājāko komandu grupā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!