Foto: F64

Ja rudenī nebūs iespēja uzsākt apvienotos basketbola čempionātus ar kaimiņvalstīm, tad Latvijas meistarsacīkstes atgriezīsies pie turnīra tikai ar pašmāju komandu dalību, secina Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis.

Jau ziņots, ka LBS, Igaunijas Basketbola federācija un "Pafbet" vēlas turpināt rīkot "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas (LIBL) sacensības arī 2020./2021.gada sezonā. Šobrīd gan nav zināms, cik komandas pieteiksies čempionāta un kāda būs izspēles sistēma.

"Pārāk liela nozīme būs faktoriem, kurus nevaram ietekmēt. Klubu vadītāji regulāri apmainās ar informāciju, un LBL klubu pārstāvis LBS valdē Miks Balodis, kā arī sieviešu basketbola pārstāvis Egils Lūsis regulāri informē par aktualitātēm - jautājumiem, problēmām," LBS citē Vējoņa teikto.

Vējonis uzsver, ka klubos bijušas, ir un būs atšķirīgas situācijas, taču kopīga ir apņēmība tikt galā ar krīzi un tās sekām. "Izņemot Jūrmalas vīriešu klubu, kur, kā esmu teicis jau iepriekš, problēmas bija samilzušas jau ilgu laiku, un tām nebija sakara ar ārkārtējo situāciju," skaidro Vējonis.

LBS šobrīd strādā pie rezerves plāna, ja rudenī Latvijā un/vai kaimiņvalstīs vēl nebūs atļauti publiski pasākumi un starpvalstu robežas vēl būs slēgta.

"Līgu administrācija veic aprēķinus dažādiem sacensību variantiem, būsim gatavi reaģēt uz konkrētiem ierobežojumiem un to termiņiem. Ja nevarēs braukt pie kaimiņiem, atgriezīsimies pie LBL un LSBL pamatturnīra tikai ar Latvijas komandu līdzdalību. Ja paliks spēkā publisko pasākumu aizliegums, būsim gatavi kādu laiku spēlēt bez skatītājiem, nodrošinot visu spēļu video translācijas. Bez basketbola nepaliksim," stāsta Vējonis.

Apturot turnīrus, par Latvijas čempionātu uzvarētājiem tika pasludināti "VEF Rīga" basketbolisti un "TTT Rīga" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!