Foto: F64
Basketbola klubs "Ventspils" pēc vakardien izcīnītās uzvaras FIBA Čempionu līgā pār Avelīno "Sidigas" vienību varēs ieturēt mēneša ilgu pauzi līdz turpinās dalību starptautiskos turnīros, startējot FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā.

Jau ziņojām, ka ventspilnieki aizraujošā spēlē, kurā bija nepieciešams arī pagarinājums, ar 106:102 pārspēja Avelīno komandu un tās uzbrucēju Ojāru Siliņu. Tieši latvietim bija iespējas iegāzt savus tautiešus, bet viņš netrāpīja pa svarīgam tālmetienam kā ceturtās ceturtdaļas noslēgumā, tā spēles pagarinājumā.

Kurzemes klubam pirms spēles jau bija skaidrs, ka tam nesanāks tikt Čempionu līgas A grupas labāko četriniekā. Tomēr zaudējums vakar, kā arī Vloclavekas "Anwil" uzvara pret Lemānu, atstumtu Ventspili līdz septītajai vietai astoņu komandu konkurencē.

Tieši piektās un sestās vietas ieguvējām katrā no Čempionu līgas četrām grupām ir tiesības turpināt startēt Eiropā nosacīti klasi zemākā turnīrā. Šāda iespēja pienākas arī itāļu "Sidigas Avellino", kuriem vakardienas zaudējums maksāja vietu četriniekā. Tomēr medijs BasketItaly.it ziņo, ka Avelīno klubs šo iespēju neizmantos un noslēgs sezonu starptautiskajā apritē.

Šādos gadījumos Čempionu līgas komandu aizstāj kāda no Eiropas kausā sezonu jau uzsākušajām vienībām. Eiropas kauss šobrīd ir noslēdzis savu otro pamatturnīra fāzi, kurā sešpadsmit komandas bija sadalītas pa četrām grupām. Kvalificēties izslēgšanas spēlēm var katras grupas divas labākās komandas, kā arī pie papildu iespējām var tikt grupu trešās vietas, lai aizstātu klubus kā "Sidigas".

Šovakar trijās no četrām Eiropas kausa grupām tiks aizvadītas pēdējās grupu turnīra spēles. Jau zināms, ka astotdaļfinālā tikušas ir itāļu "Dinamo Sassari" un "Openjobmetis Varese", vācu "s.Oliver Wurzburg", turku "Pinar Karsiyaka", krievu "Avtodor Saratov", kā arī dāņu "Bakken Bears".

BK "Ventspils" pērn pēc izcīnītās piektās vietas Čempionu līgas B grupā tieši tika ielozēta vienā Eiropas kausa pārī ar "Bakken Bears". Toreiz ventspilnieki divu spēļu summā piekāpās ar 154:168, pamatīgi jau noraujoties pirmajā spēlē mājās (73:93).

Izloze notiks bez jebkādiem komandu izsēšanas principiem. Ja "Ventspils" pretinieks būs no Eiropas kausa grupu turnīra, tad latvieši pirmo spēli aizvadīs mājās. Tikmēr, ja nāksies tikties ar citu Čempionu līgas vienību, tad atbildes spēli savā laukumā varēs uzņemt komanda, kas sasniegusi labākus rezultātus šajā turnīrā.

Pirmā astotdaļfināla spēle tiks aizvadīta 6. martā, kamēr otra norisināsies precīzi nedēļu vēlāk - 13. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!