Foto: F64

Visā mačā ielaižot vien 47 punktus ar panākumu jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu uzsākuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 71:47 sagrāva Kazahstānas klubu "Barsy", ziņo kluba mājas lapa.

Ar 11 punktiem rezultatīvākais bija Ronalds Zaķis, bet pa desmit punktiem guva Akselis Vairogs un Sandis Valters.

Savukārt cits Latvijas klubs BK "Jēkabpils" otrdien ar 74:73 (24:24, 23:22, 11:18, 16:9) piekāpās Rakveres "Tarvas" no Igaunijas.

Kazahstānas "Barsy" Ventspilī ieradās ar sešiem leģionāriem sastāvā, no kuriem viens bija latviešu aizsargs Reinis Strupovičs, bet vēl arī divi lietuvieši, divi amerikāņi un ukraiņi.

Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pēc četriem Zaķa punktiem mājinieki pirmo reizi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru 17:6, bet tas vēl nebija izšķirošais izrāviens. Pēc pirmās ceturtdaļas laukuma saimniekiem bija piecu punktu pārsvars 22:17, bet otrās sākumā bija tikai viena metiena attālumā. Lai gan laukumā valdīja visai haotiska cīņa, ventspilnieki pamazām attālinājās, jo krietni labāk par sāncenšiem darbojās aizsardzībā.

Pirmajā puslaikā "Ventspils" iekrāja 17 punktu pārsvaru 45:28, bet jau otrā puslaika sākuma plusi pārsniedza 20 punktus.

Ventspilnieki visai plaši variēja ar sastāvu, to centās darīt arī viesi, taču viņu kavā bija krietni mazāk līdzvērtīgu maiņu. Pēdējā ceturtdaļā Roberts Štelmahers jau droši laukumā sūtīja pavisam jaunu piecinieku - Leimanis, Timma, Štelmahers, Gražulis, Gromovs - un noturēja to līdz pat beigu signālam, tikai reizi spēles sakārtošanai paņemot minūtes pārtraukumu.

Arī spēlējot ar tik jaunu piecinieku, laukuma saimnieki turpināja pamatīgi krampēt , galu galā ļaujot sāncenšiem gūt vien 47 punktus, BBL sezonu sākot ar uzvaru 71:47.

Jau sestdien ventspilnieki savā laukumā uzņems Lietuvas klubu "Lietkabelis".

Savukārt "Jēkabpils" spēles pirmās ceturtdaļas minūtēs guva pārliecinošu punktu pārsvaru pār Rakvere "Tarvas", bet tālāk punktu starpība izlīdzinājās, un komandas parādīja vienlīdzīgu spēku uz laukuma. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 24:24.

Otrajā ceturtdaļā uz laukuma turpinājās sīva cīņa. Ceturtdaļas vidū BK "Jēkabpils" izdevās izrauties vadībā, taču ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 46:47 BK Rakveres "Tarvas" labā.

Trešā ceturtdaļa BK "Jēkabpils" bija veiksmīga. Sākot no ceturtdaļas sestās minūtes, komanda guva desmit punktus pēc kārtas. Ceturtdaļas pēdējās minūtēs jēkabpiliešu uzbrucējs Pāvels Veselovs guva traumu un pameta laukumu līdz pat spēles beigām. Taču tas netraucēja ceturtdaļu noslēgt ar pozitīvu rezultātu – 64:58.

Pēdējā ceturtdaļā BK "Jēkabpils" pārliecinoši turpināja krāt punktu pārsvaru, pretinieku komandai veicot nepārdomātus un neprecīzus metienus. Turpinājums gan vairs nebija tik veiksmīgs. Divas minūtes pirms spēles beigām rezultāta starpība bija samazinājusies līdz vienam punktam – 72:71 jēkabpiliešu labā. Pēdējā spēles minūtē BK "Jēkabpils" veica divus svarīgus soda metienus, no kuriem tikai viens bija veiksmīgs. Rezultāts 73:71 mūsu labā. Taču pēdējā uzbrukuma pēdējās sekundēs BK "Rakvere" izdevās iemest izšķirošo tālmetienu, kas jēkabpiliešiem atņēma uzvaru. Spēles beigu rezultāts – 73:74 igauņu labā.

Rezultatīvākais BK "Jēkabpils" spēlētājs spēlē pret BK Rakveres "Tarvas" – Trojs Māršals Bārnijs (Troy Marchall Barnies) ar iegūtiem 16 punktiem komandas labā. Rinalds Sirsniņš ar iegūtiem 14 punktiem seko kā otrs rezultatīvākais spēlētājs. Kaspars Cipruss spēlē pret BK Rakveres "Tarvas" uz laukuma neizgāja traumas dēļ.

"Pietrūka veiksmes un aukstasinības pēdējās spēles minūtēs, pieļāvām vairākas kļūdas. Iespējams pārāk ātri noticējām uzvarai – pretinieks mūs par to sodīja. Visi cīnījās kā lauvas, varu pateikt milzīgu paldies komandai par pašatdevi laukumā! Nevienam neko nevaram pārmest, diemžēl traumu dēļ izkrita vairāki spēlētāji, līdz ar to rotācija bija tāda, kāda tā bija. Spēlētāji spēles beigās bija piekusuši, no tā arī veidojās kļūdaini lēmumi, ko pieņēmām spēles izskaņā. Ceram, ka Pāvels Veselovs būs gatavs spēlēt jau piektdien, spēlē gūtā trauma nav smaga", spēli komentē BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edgars Teteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!