Foto: F64

Basketbola klubs "Ventspils" sestdien savā laukumā uzņēma Baltijas Basketbola līgas (BBL) līdervienību "Šiauliai", svinot uzvaru ar 96:87, informē "bkventspils.lv".

Lietuvas komanda līdz šai spēlei turnīra 12 mačos bija piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 26 gūtajiem punktiem bija Stīvens Grejs, Ronaldam Zaķim – 18 punkti.

Mača sākums bija līdzīgs un rezultāts auga līdzīgi. Pirmās ceturtdaļas beigās gan viesiem padevās 7:0 izrāviens un viņu pārsvars sasniedza astoņus punktus – 22:16. Ceturtdaļas galotnē viesiem arī +11, taču pēc pirmajām desmit minūtēm viesiem plus desmit – 31:21.

Attīstīt pārsvaru "Siauliai" gan neizdevās. Otrās ceturtdaļas gaitā ventspilniekiem vairākkārt izdevās rezultāta starpību samazināt līdz mīnus pieci, taču puslaika pašā galotnē pēc Sema Vilarda precīza metiena kurzemnieki panāca arī mīnus trīs (47:50), taču pēc puslaika viesu pārsvars pieci punkti – 52:47.

Pēc pauzes viesi prata turēties vadībā, taču trešās ceturtdaļas otrajā pusē ar Ronalda Zaķa, Džamara Janga un Stīvena Greja pūlēm veica 12:0 izrāvienu un panāca vadību – 67:65. Pirms pēdējām desmit spēles minūtēm mājiniekiem plus viens – 71:70.

Noslēdzošajās desmit spēles minūtēs mājinieki vadības grožus ar lielām pūlēm prata noturēt. Spēles izšķirošajos brīžos pārliecinoši nospēlēja Zaķis. Piecas ar pusi minūtes līdz mača pamatlaika beigām Ronaldam precīzs tālmetiens un ventspilnieku pārsvars sasniedza septiņus punktus – 83:76. Mača galotnē labi palīgi Zaķim bija arī Jangs un Strēlnieks, neļaujot viesiem cerēt uz uzvaru.

Visā mačā uzvarēja "Ventspils" – 96:87, sagādājot "Siauliai" otro zaudējumu BBL regulārajā turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!