Foto: DELFI.ee
Latvijas basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas otrā posma - "Top 16" turnīra - I apakšgrupas pirmajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 69:77 (11:16, 16:14, 15:31, 27:16) piekāpās Vācijas komandai Oldenburgas "Ewe Baskets".

“Ventspils” komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Mārtiņs Meiers, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, 16 punktus sameta Džamars Jangs, bet vienības jaunieguvums Mamadi Diane izcēlās ar 13 punktiem un piecām bumbām zem groza.

Tikmēr uzvarētājiem 20 punktus guva Ronalds Barels, bet pa 15 punktiem sameta Kenets Hasbrouks un Rikijs Pauldings.

Pie pirmā uzbrukuma mačā tika mājinieki, drīz vien to pārvēršot trīs punktos (1+2), bet vēl pēc minūtes jau liekot ventspilniekiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Kamēr viesi vēl tikai iešūpojās, laukuma saimnieki minūtes un 13 sekunžu laikā sameta septiņus punktus, savā grozā neielaižot neko. Saņēmuši treneru svētību,”Ventspils” basketbolisti sāka darboties agresīvāk un aktīvā, beidzot arī paši tiekot pie punktiem un piebremzējot arī sāncenšus.

Ventspilnieki varēja arī izlīdzināt rezultātu, taču Tods Abernetijs aizmeta garām brīvus metienus. Pēc pirmajām desmit minūtēm komandas šķīra pieci punktu (11:16), bet iesākumam labi bija arī tas, ka pēc katastrofālā sākuma Gundara Vētras padotajiem bija izdevies izlīdzināt mača gaitu.

Otrā ceturtdaļa arī sākās ar bedri, šoreiz četru punktu izteiksmē, bet ventspilniekus atmodināja komandas kapteinis Artūrs Strēlnieks, realizējot tālmetienu – 14:20. Ar uzbrukumu joprojām neklājās pārāk labi, toties aizsardzībā izdevās nospēlēt ļoti veiksmīgi un ilgāku laiku atstāt grozu neieņemtu. Pateicoties individuālām veiksmēm, ”Ventspils” basketbolistiem izdevās tikt arī viena metiena attālumā, taču tad sekoja Džamara Janga pārkāpums, pēc tam arī tehniskā piezīme, un spēle pajuka.

Bumbu negāja grozā pat no ļoti labām pozīcijā, bet ”EWE Basket”, pat nespēlējot pārāk daudzveidīgi, pie punktiem tika, divarpus minūtes līdz puslaika beigām panākot jau desmit punktu pārsvaru. Atlikušajā laikā punktus gan guva tikai ventspilnieki – vispirms Meieram otro reizi ceturtdaļā izdevās gūt grozu, neskatoties uz pārkāpumu (soda metienu abos gadījumos gan nebija precīzi), bet pēc tam piecus punktus pēc kārtas sameta Diane. ”Ventspils” jaunpienācējs varēja vēl vairāk samazināt savas komandas mīnusus, taču pēdējā uzbrukumā nenospēlēja veiksmīgi un līdz metienam tā arī netika – pēc pirmā puslaika 27:30.

Ceturtdaļas sākumu stilu viesi nemainīja arī otrajā puslaika – trīs minūtes 3:12, kļūdas, piezīmes un summā 30:42. Vēl pēc brīža jau 34:49. Centīgi un produktīvi darboties turpināja Mārtiņš Meiers, taču sekotāji viņam neatradās. Izrādījās, ka ”EWE Basket” ātrumu kārbā ir vēl viens pārnesums, bet ventspilniekiem tāda nav. Viesi mājiniekiem ātrumā zaudēja gan savā, gan sāncenšu laukuma pusē, te netiekot galā nedz ar aizsardzību, nedz uzbrukumu, un pēc trim ceturtdaļām skaitļi uz tablo jau bija pavisam bēdīgi – 42:61.

Pēdējās desmit minūtes viesi sāka ar sešiem punktiem pēc kārtas, turklāt Jangam padevās pat četru punktu gājiens. Tiesa tūlīt arī pats Jangs nopelnīja muļķīgu piezīmi, uz tālmetienu līnijas vispirms noticot Poldinga māņkustībai, bet pēc tam pagrūžot viņu. Tas gan ne mazākā mērā nemazināja amerikāņa pārliecību – viņš izšāva no tālās distances, pat ejot ātrajā uzbrukumā kopā ar diviem komandas biedriem. Trāpīja, un lika Oldenburgas komandai pieprasīt minūtes pārtraukumu – 55:66.

Par intrigu mača beigās un pat tehnisko piezīmi sāncenšu trenerim izdevās parūpēties, tomēr pārtraukt ”EWE Basket” uzvaru sēriju Izaicinājuma kausā – nē. Pārāk daudz bija izliekt trešajā ceturtdaļā, tāpēc pāris kļūdas mača beigās pilnībā apraka ventspilnieku izredzes uz uzvaru, spēles gaita aprakstīta kluba oficiālajā mājaslapā internetā.

Nākamajā spēlē Ventspils" uzņems Nīderlandes komandu "Zorg En Zekerheid"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!