Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Ventspils" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) čempionāta spēlē pēdējā ceturtdaļā atspēlējās no deviņu punktu deficīta un savā laukumā ar 82:81 pieveica "Ogri".

"Ventspils" pārspēja "Ogri" ar 82:81 (27:23, 13:22, 20:20, 22:16).

Pēdējā minūtē, rezultātam esot 81:78 viesu labā, zem sava groza ogrēnieši nesadalīja atlēkušo bumbu, tai izlidojot autā. Artūrs Ausējs iemeta divpunktu metienu, bet pie pretējā groza samērā brīvu tuvo metienu garām aizmeta Andrē Volkers, uzreiz nopelnot piezīmi pret Kristoferu Kofiju, kurš bija ieguvis atlēkušo bumbu. Kofijs iemeta abus soda metienus, izvirzot mājiniekus vadībā pirmo reizi otrajā puslaikā - 82:81. Atbildes uzbrukumā ne to labāko risinājumu izvēlējās Volkers, kura piespēli beigās pārtvēra Kofijs.

Pirmajā puslaikā labāk veicās mājiniekiem, kuri otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē pēc Kemerona Radlsa divpunktu metiena panāca 35:27. Tomēr jau līdz puslaika beigām vadība bija zaudēta, visu otro puslaiku pavadot iedzinējos.

Mājiniekiem Radlss guva 26 punktus. 15 punktus komandas pūrā pievienoja Ausējs, 13 - Kristaps Mediss, bet "double-double" - desmit punkti un 11 atlēkušās bumbas - sakrāja izšķirošo punktu autors Kofijs, kura kontā arī pieci bloķēti metieni.

Viesiem Volkers guva 22 punktus un četrreiz pārķēra bumbu, 16 punkti Uģim Pinetem, bet pa 12 punktiem Rinaldam Sirsniņam, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles, un Kristapam Dārgajam, kuram tikai vienas atlēkušās bumbas pietrūka līdz "double-double".

Pirmā apļa mačā Ogrē iniciatīva biežāk bija ventspilnieku rokās un pēdējās ceturtdaļas sākumā viesu pārsvars sasniedza 11 punktus. "Ogrei" gan izdevās atspēlēties, tomēr galotnē drošāka roka bija Artūram Ausējam un Kristapam Medisam (76:83).

Jau ziņots, ka pirmajā sestdienas mačā "Liepāja" pārspēja "Latvijas Universitāti" ar 79:62 (22:11, 25:10, 20:22, 12:19).

Uzvarētāju labā 18 punkti un sešas atlēkušās bumbas Guntim Sīpoliņam, 16 punktus sakrāja Dāvis Geks, 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles, bet arī sešas kļūdas Renāram Birkānam, bet četri punkti un desmit atlēkušās bumbas Iļjam Gromovam.

Viesu rindās, kuri arī plaši variēja sastāvu, ar 17 punktiem izcēlās Edvards Mežulis.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "VEF Rīga" komandas.

Latvijas komandu tabulā līdere ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir "VEF Rīga", tālāk ar septiņiem panākumiem astoņos dueļos ir "Ventspils", trīs uzvaras septiņos mačos ir "Ogrei", bet ceturtā Latvijas komandu vērtējumā ar trim uzvarām astoņās spēlēs ir "Liepāja". Divi panākumi sešās cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet pēdējā ar astoņiem zaudētiem mačiem ir "Latvijas Universitāte".

Jau ziņots, ka pamatturnīrā komandas mačus aizvadīs tikai savu valstu robežās. Sākotnēji bija paredzēts, ka no 3.oktobra līdz 5.decembrim notiks 30 spēles Latvijas komandu starpā, kamēr savu miniturnīru izspēlē arī septiņas Igaunijas komandas.

Ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību, nolemts, ka pamatturnīrs tiks izspēlēts divās atsevišķās grupās - Igaunijas un Latvijas -, katrā no tām aizvadot četru apļu turnīru.

Šobrīd vēl notiekot diskusijas par to, kādā veidā tiks izspēlēts izslēgšanas turnīrs.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!