Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Teiloru Betlu, liecina komandas pieteikums "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīram.

Betls sezonu iesāka Izraēlas komandā Telavivas "Hapoel", kurā vidēji guva 12,5 punktus, izcīnīja 4,6 bumbas zem groziem un izpildīja 5,2 rezultatīvas piespēles. Par viņa atbrīvošanu no sastāva "Hapoel" paziņoja tikai pirmdien.

Pašlaik 27 gadus vecais spēlētājs karjeru Eiropā sāka 2011. gadā un kopš tā laika spēlējis arī vienībās Francijā, Vācijā, Itālijā un Beļģijā. Savukārt 2009. gadā viņš ar ASV izlasi izcīnīja bronzas godalgu Pasaules Universiādē.

Kā zināms, pirms tam svētdien "Ventspils" oficiāli paziņoja, ka pārtraukusi sadarbību ar amerikāņu saspēles vadītāju Kvameinu Mičelu. Šajā dienā "Ventspils" FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā otrajā spēlē viesos ceturtajā ceturtdaļā veica iespaidīgu atspēlēšanos, taču noslēgumā ar rezultātu 85:93 zaudēja Izraēlas klubam "Maccabi Rand Media" un nākamajā kārtā neiekļuva, sērijā līdz diviem panākumiem ciešot neveiksmi ar 0-2.

Mičels šim mačam nebija pieteiks. Pēc spēles klubs pavēstīja, ka sadarbība ar 26 gadus veco basketbolistu ir pārtraukta, bet vēlāk kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics to skaidroja, ka komandas vadība nav bijusi apmierināta ar viņa sniegumu un attieksmi.

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas turnīrā Mičels aizvadīja 23 spēles, vidēji mačā guva 12,3 punktus un izdarīja 4,6 rezultatīvas piespēles, kas bija labākie rādītāji "Ventspils" komandā.

Savukārt 12 mačos FIBA Eiropas kausā Mičels vidēji spēlē guva 7,8 punktus un veica 3,5 rezultatīvas piespēles.

Mičels savas profesionālās basketbola gaitas sāka Čehijā, kur 2013./14.gada sezonā tika atzīts par šīs valsts gada spēlētāju. Pagājušo sezonu viņš aizvadīja Polijas čempionāta komandā Kutno "Polfarmex", kurā izcēlās vidēji ar 19,4 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm.

Pēc zaudējuma FIBA Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālā "Ventspils" sezonu turpinās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL), kur ar 20 panākumiem 24 spēlēs ir kopvērtējuma līdere.

Tikmēr Latvijas Basketbola savienība (LBS) ziņo, ka iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļniece "Jēkabpils" pieteikusi 24 gadus veco uzbrucēju Renāru Magoni, kurš otro sezonu spēlēja "Latvijas Universitātes" sastāvā.

Šosezon vienai no LBL pastarītēm Magone palīdzēja ar vidēji 12,5 punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām.

Jaunus spēlētājus neierobežotā skaitā bija iespējams pieteikt līdz pirmdienas plkst.17. Tagad komandām vēl ir iespēja pa vienam spēlētājam pieteikt līdz 15.marta plkst.17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!