Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
BK "Ventspils" otrdienas vakarā uz pozitīvas nots noslēdza FIBA Top 16 posma grupu turnīru, savā laukumā ar 80:62 apspēlējot "Gravelines" komandu no Francijas.

"Ventspilij" šajā mačā neko nevajadzēja – vieta nākamajā kārtā bija nodrošināta jau pēc iepriekšējās spēles, pretinieks arī zināms – Beļģijas klubs "Oostende". Tāpēc šodienas spēle prestižam un savam priekam. "Gravelines" Ventspilī ieradās, uzvarējusi visas piecas līdzšinējās spēles Izaicinājuma kausa 2. grupu turnīrā.

Plaši izmantojot visu deviņu spēlētāju rotāciju, ventspilnieki uzvarēja katru no pirmajām trim ceturtdaļām un pirms pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā ar 19 punktiem (61:42). Viesi no Francijas šodienas spēli aizvadīja tikai sešu cilvēku sastāvā, kas, protams, neļāva cerēt uz panākumu. Jāpiebilst, ka viens no viņiem (Kristians Kairo) spēli pabeidza priekšlaicīgi, jo savāca piecas piezīmes.

Bez tam "Ventspils" teicami uzbrukuma no trīs punktu līnijas (spēlē 11/20 (55%)). Pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē viesiem izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību, taču ne atspēlēties pavisam. "Ventspils" uzvarēja ar 80:62, sagādājot frančiem pirmo zaudējumu Top 16 posmā.

Ceturtdaļfināla pirmais mačs 22. martā Ostendē, atbildes spēle divas dienas vēlāk Ventspilī. Ja būs nepieciešama arī trešā spēle, tā 30. martā notiks Ostendē.

Nākamais mačs "Ventspils" basketbolistiem gaidāms 22. martā Beļģijā jau turnīra ceturtdaļfināla ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!