Ceturtdien, 19. septembrī, ar pirmajām divām spēlēm tika dots starts Liepājas Olimpiskā centra organizētajā "Triobet LOC CUP" izcīņā basketbolā vīriešiem. Pie pirmajiem panākumiem tika Igaunijas un Latvijas vicečempioni "Tartu/Rock" un BK "Ventspils" komandas, kas pārspēja, attiecīgi, "Šiauliai" no Lietuvas un "Dnipro" no Ukrainas, informē rīkotāji.

"Triobet LOC CUP" izcīņa iesākās ar A grupas spēli starp Lietuvas "Šiauliai" un Igaunijas komandu "Tartu/Rock". Jau no spēles pirmajām minūtēm igauņi izvirzījās vadībā, taču nekur tālu savus pretiniekus Latvijas dienvidu kaimiņi neaizlaida un pēc pirmajām 20 minūtēm "Rock" pārsvars bija nieka divi punkti – 43:41. Trešajā ceturtdaļā igauņiem izdevās aizbēgt vairāk kā 10 punktu atrāvienā un to šoreiz izdevās nosargāt līdz pat mača beigu fināla svilpei, iesākot turnīru ar uzvaru rezultatīvā mačā – 96:88.

Uzvarētājiem ar 19 gūtajiem punktiem rezultatīvākie bija Gert Dorbeks un Uros Lukovičs, bet ar 15 punktiem izcēlās Augustas Pecukevičus. Pretiniekiem labākais ar 18 punktiem bija Dereks Nīdhems.

Otrajā spēlē savā starpā tikās divas B grupas komandas – Valdemaras Homičus vadītie "Dnipro" basketbolisti no Ukrainas un mūsu pašu valsts vicečempioni BK "Ventspils". Arī šī spēle aizritēja ar vienas komandas pārsvaru un šoreiz līderu lomu uzņēmās latvieši, kuri jau pirmajās 10 minūtēs bija iekrājuši 10 punktu pārsvaru (22:12). Lai arī trešajā ceturtdaļā vienu brīdi rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem, tomēr tuvāk tikt ukraiņiem tā arī nebija lemts un BK "Ventspils" turnīru iesāka ar uzvaru – 75:63.

Uzvarētājiem labākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Ronalds Zaķis, bet ar 11 punktiem izcēlās Jānis Timma. Savukārt, "Dnipro" rindās labākie ar 11 punktiem bija Pančenko un Balasovs.

Piektdien tajā pašā laikā, pulksten 17:00 un 19:30 tiks aizvadītas grupu turnīra otrās kārtas spēles. Šajā kārtā startu uzsāks arī "Liepāja/Triobet" un "Pieno Žvaigždes" komandas no Lietuvas. Pulksten 17:00 ventspilnieki mērosies spēkiem ar ambiciozajiem lietuviešiem "Pieno Žvaigždes", bet pulksten 19:30 "Liepāja/Triobet" centīsies turnīru iesākt ar uzvaru pret "Šiauliai".

A grupa
"Liepāja/Triobet" (Latvija)
"Tartu Rock" (Igaunija)
BC "Šiauliai" (Lietuva)

B grupa
BK "Ventspils" (Latvija)
"Dnipro" (Ukraina)
"Pieno Žvaigždes"(Lietuva)

"Triobet LOC CUP" pirmo spēļu rezultāti (19.septembris):
"Šiaulai" – "Tartu/Rock" 88:96 (13:18, 28:25, 21:29, 26:24)
BK "Ventspils" – "Dnipro" 75:63 (22:12, 15:18, 19:17, 19:16)

Spēļu kalendārs (20.septembris)
17:00 "Pieno Žvaigždes" (Lietuva) – BK "Ventspils" (Latvija)
19:25 Atklāšanas ceremonija
19:30 "Liepāja/Triobet" (Latvija) – "Šiauliai" (Lietuva)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!