Latvijas čempione "Ventspils" otrdien ļoti svarīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas A apakšgrupas priekšpēdējās kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 73:82 (17:26, 14:19, 18:18, 24:19) zaudēja Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod", atvadoties no izredzēm kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Pēc šīs uzvaras "Ņižņij Novgorod" iekārtojusies grupas ceturtajā vietā, kas kā pēdējā nodrošina iespēju startēt izslēgšanas turnīrā. Ventspilnieki šo komandu nevar apsteigt, jo labākajā gadījumā viņiem ar Krievijas klubu būs vienāda bilance, tomēr Latvijas čempioni piedzīvoja zaudējumus abās savstarpējās spēlēs.

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Ingus Jakovičs, kamēr pa 11 punktiem Rihardam Lomažam un Āronam Džonsonam.

Savukārt "Ņižņij Novgorod" labā 19 punktus iemeta Ivans Strebkovs.

Lai arī šīs spēles rezultātu ar diviem precīziem "sodiņiem" atklāja ventspilnieku leģionārs Usmans Dramē, turpinājums Latvijas komandai nebija sekmīgs, jo tā ielaida astoņus punktus pēc kārtas. Turpmākajās minūtēs laukumā aizritēja līdzvērtīga cīņa, tomēr pirmā ceturkšņa izskaņā "Ņižņij Novgorod" atkal veica izrāvienu un panāca jau 21:10.

Pirmo ceturtdaļu "Ventspils" noslēdza ar deviņu punktu deficītu (17:26), mājiniekiem uzbrūkot ar augstu metienu precizitāti. Latvijas čempioniem nekādi neizdevās veikt izrāvienu un pietuvoties pretiniekiem, turklāt piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām "Ņižņij Novgorod" pēc Kendrika Perija divpunktu gājiena ieguva jau 14 punktu vadību (36:22).

Savu spēles pavedienu ventspilnieki tā arī neatrada, kas pirmo puslaiku lika noslēgt ar 31:45.

Otrajā puslaikā "Ņižņij Novgorod" turpināja spēlēt tikpat pārliecinoši, kamēr "Ventspils"līdz pat beigām nespēja samazināt rezultāta starpību kaut zem desmit punktiem. Trešajā un ceturtajā ceturtdaļā mājinieku vadība brīžiem tuvojās pat 20 punktiem. Tiesa, nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Jakovičs ar veiksmīgu caurgājienu pietuvināja kurzemniekus līdz 11 punktiem (65:76), turklāt neilgu brīdi pēc tam viņš iemeta arī tālmetienu, samazinādams atstatumu jau līdz astoņiem punktiem.

Turpinājums "Ventspils" izpildījumā nesekoja, tāpēc nācās piedzīvot kopumā bezierunu zaudējumu ar 73:82.

Ventspilnieki Čempionu līgā pirms otrdienas spēles bija uzvarējuši divus mačus pēc kārtas, kas saglabāja cerības uz izslēgšanas turnīru, turpretī Ņižņijnovgorodas vienībai bija trīs zaudējumu sērija.

Trīs komandu cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā "Ņižņij Novgorod" tagad ir sešas uzvaras 13 mačos, tālāk ar pieciem panākumiem 12 spēlēs seko Francijas čempione "Le Mans", kamēr "Ventspils" ar piecām uzvarām 13 cīņās nu ir zaudējusi izredzes sasniegt "play-off". Pat ja visām komandām beigās būs vienāda bilance, ventspilnieki no šīs trijotnes būs vājākā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā duelī pārāki ar 80:75 pārāki bija "Ņižņij Novgorod" basketbolisti, tāpēc cīņas par "play-off" turpināšanai "Ventspilij" bija jāuzvar ar vismaz sešu punktu pārsvaru.

A grupas kopvērtējumā ar 11 uzvarām 12 spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kam ar astoņiem panākumiem seko Bandirmas "Banvit", bet septiņas uzvaras izcīnījusi Ojāra Siliņa pārstāvētā Avelīno "Sidigas". Ceturtā ar sešiem panākumiem 13 mačos ir "Ņižņij Novgorod", kamēr ar piecām uzvarām 12 cīņās seko "Le Mans", bet pieci panākumi 13 spēlēs ir "Ventspilij", kas tai kopvērtējumā dod sesto vietu. Septītajā pozīcijā ar četrām uzvarām 12 mačos ir Vloclavekas "Anwil", bet pēdējo vietu ar trim uzvarām tikmēr ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

FIBA Čempionu līgas regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!