Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Tiop16" turnīra E apakšgrupas līderu cīņā "Ventspils" komanda izbraukumā ar rezultātu 81:60 (15:23, 28:12, 19:9, 19:16) pārliecinoši uzvarēja "Barons kvartāls" basketbolistus.

Jau pirms šīs cīņas abas komandas bija garantējušas sev pirmās divas vietas E apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā, bet uzvara pirmo vietu grupā nodrošināja "Ventspils" spēlētājiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 gūtiem punktiem un sešām izcīnītajām atlēkušajām bumbām bija Artūrs Bērziņš, bet 12 punktus guva vienības kapteinis Akselis Vairogs.

Tikmēr "Barons kvartāls" sastāvā 19 punktus guva Māris Gulbis, bet 16 punkti vienības nesenā jaunieguvuma, amerikāņu viesspēlētāja Džamara Digsa kontā.

Līdz ar to, "Ventspils" basketbolisti ar piecām uzvarām sešās spēlēs garantējuši pirmo vietu E apakšgrupā, bet "Barons kvartāls" ar tādu pašu bilanci atrodas otrajā pozīcijā. Trešo vietu šajā grupā ar vienu panākumu piecās spēlēs ieņem latviešu saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" komanda no Lietuvas, bet pēdējā ir Igaunijas komanda "Parnu".

Sacensību ceturtdaļfinālā E apakšgrupas spēcīgākās komandas tiksies ar F grupas stiprākajām vienībām. No F grupas vietu ceturtdaļfinālā sev jau garantējusi Igaunijas komanda Tartu TU/"Rock", bet vēl vienu vietu aizņems Lietuvas vienība "Šiauliai" vai Latvijas komanda "Valmiera".

Citā mačā Armanda Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" no Igaunijas izbraukumā ar rezultātu 77:51 (20:10, 20:17, 13:14, 24:10) uzvarēja Lietuvas klubu "Palanga"/"Triobet".

Šķēle šai spēlei nebija pieteikts, bet produktīvākais Tallinas kluba rindās ar 20 gūtiem punktiem un 11 izcīnītajām bumbām zem groziem bija amerikānis Frenks Iledžars..

G apakšgrupas kopvērtējumā "Kalev"/"Cramo" ar piecām uzvarām tikpat cīņās ir pirmajā vietā, bet otrie ar četrām uzvarām ir "Prienai" no Lietuvas. Trešajā vietā esošā Latvijas komanda "Jelgava" spējusi izcīnīt divas uzvaras sešās spēlēs, bet "Palanga"/"Triobet" zaudējusi visās sešās cīņās.

Jau ziņots, ka kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!