Foto: F64

Latvijas vicečempioni "Ventspils" svētdien cieta sāpīgu neveiksmi Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā, ar 57:75 (13:16, 14:20, 13:25, 17:14) izbraukumā piekāpjoties Ķēdaiņu "Ņevežis".

B apakšgrupas līderu duelī "Ņevežis" jau ar mača pirmajām minūtēm kontrolēja cīņas gaitu, trešās trešdaļas izskaņā panākot pat 25 punktu pārsvaru (59:34). Atlikušajā laikā Ķēdaiņu vienība samazināja apgriezienos, kas kurzemniekiem ļāva rezultāta starpību padarīt nedaudz pievilcīgāku.

"Ventspils" labā ar 12 punktiem rezultatīvākais bija amerikānis Lorenco Viljamss, bet deviņus punktus iemeta Dāvis Lejasmeiers. Šajā cīņā nepiedalījās viens no ventspilnieku līderiem Jānis Timma, kurš ir apslimis. Tāpat laukumā nedevās Māris Gulbis un Akselis Vairogs.

Pirmajā aplī ventspilnieki pieveica pretiniekus savā laukumā ar 68:60.

Kopvērtējumā tagad "Ņevežis" kontā ir astoņas uzvaras deviņās spēlēs, bet tai ar sešiem panākumiem septiņās cīņās seko vēl viena Lietuvas vienība "Šiauliai" un "Ventspils".

Tikmēr Latvijas komandu duelī "Valmiera" izbraukumā ar 79:73 (22:10, 21:21, 10:18, 26:24) pārspēja "Jēkabpili".

Vēl otrā puslaika sākumā valmierieši atradās vadībā ar 43:31, bet turpmākajās minūtēs mājinieki pamanījās pietuvoties līdz minimumam - 49:50, taču vadībā tā arī neizvirzījās. Atlikušajā cīņas gaitā dominēja spēkos līdzvērtīga cīņa, bet minūti un sešas sekundes līdz pamatlaika beigām "Valmiera" bija vadībā tikai ar 70:68, taču lūzumu Jēkabpils komandai neizdevās radīt, ciešot zaudējumu ar 73:79.

Uzvarētāju labā teicamu sniegumu demonstrēja Jānis Kaufmanis, kurš iemeta 30 punktus, bet 11 punkti Viktora Iļjina rēķinā.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās 23 punktus iemeta amerikānis Trojs Bārnīss, kuram arī deviņas bumbas zem groziem.

BBL A apakšgrupas kopvērtējumā "Valmiera" ar četriem panākumiem septiņās spēlēs uz trešo vietu, kamēr "Jēkabpils" ar četrām uzvarām astoņās cīņās ir pozīciju zemāk. Paredzams, ka tieši šīs abas komandas LBL sacensībās šosezon sadalīs bronzas godalgu.

Savukārt citā cīņā "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 70:64 (19:16, 18:11, 18:16, 15:21) pieveica Igaunijas vienību "Parnu", tiekot pie otrā panākuma turnīrā.

Šajā cīņā ar 17 punktiem un astoņām bumbām izcēlās Mareks Jurevičus, kamēr Kristaps Miglinieks iemeta 15 punktus.

Ar divām uzvarām septiņās spēlēs liepājnieki ir B apakšgrupas piektajā vietā.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!