Foto: F64

"Ventspils" basketbolisti, gatavojoties jaunajai sezonai, piektdien izcīnīja uzvaru arī otrajā pārbaudes spēlē, savā laukumā ar 90:66 pārspējot Lietuvas kluba Pasvāles "Pieno žvaigždes" spēlētājus.

"Ventspils" kluba rindās pa 14 punktiem guva Andrejs Gražulis un Folerins Kempbels, 12 punktus sameta Aigars Šķēle, bet pa 11 punktiem pievienoja Čeiks Mbodžs un Edgars Zeļonis.

Pārsvaru "Ventspils" ieguva jau pirmajā puslaikā, jo pēc 20 minūtēm bija vadībā ar 43:30, savukārt pirms pēdējās trešdaļas laukuma saimnieku pārsvars bija pieaudzis līdz 65:51.

Jau ziņots, ka pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē otrdien Kandavā "Ventspils" ar rezultātu 106:66 pārspēja Kazahstānas izlasi.

Savukārt sestdien "Ventspils" piedalīsies vēl vienā pārbaudes spēlē, tiekoties ar "Liepājas"/"Triobet" vienību. Pēc tam Ventspils klubam paredzēti turnīri Liepājā, Prienos un Valmierā.

"Ventspilij" šobrīd ir spēkā līgumi ar Ronaldu Zaķi, Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Zeļoni, Čeiku Mbodžu, Māri Ziediņu, Villiju Dīnu un Folerinu Kempbelu.

Pavasarī "Ventspils" komanda LBL pusfināla sērijā dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās "VEF Rīgas" vienībai, bet sērijā par trešo vietu zaudēja pirmajos divos mačos, tomēr turpinājumā saņēmās un ar 3-2 pieveica "Liepājas"/"Triobet" spēlētājus.

Gaidāmajā sezonā komanda startēs arī jaunizveidotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā, kur apakšgrupā tiksies ar Grieķijas komandu Saloniku PAOK, uz kuru no Kurzemes kluba pārgāja Žanis Peiners, Vilērbānas "Asvel" no Francijas, Oldenburgas "Ewe Baskets" no Vācijas, netālās Klaipēdas klubu "Neptunas" no Lietuvas un Polijas vienību Radomas "Rosa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!