Foto: F64
Latvijas vicečempioni "Ventspils" sestdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā ar 64:59 (17:15, 12:15, 22:21, 13:8) izbraukumā pieveica Lietuvas klubu Panevēžas "Lietkabelis".

Abas komandas praktiski visu maču aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, bet otrā puslaika ievadā ventspilnieki nonāca iedzinējos ar 31:37. Tomēr Latvijas komanda spēja atspēlēties un pēc precīzā Jāņa Timmas tālmetiena trešās ceturtdaļas vidū atkal izvirzīties vadībā (44:41). Tiesa, dažas minūtes vēlāk "Lietkabelis" atkal paguva izvirzīties vadībā, bet mača izskaņā "Ventspils" pārņēma iniciatīvu un guva uzvaru.

Latvijas komandas labā 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Džeraja Grānta rēķinā, bet par diviem punktiem mazāk iemeta Ronalds Zaķis un Dāvis Lejasmeiers.

Vienību pirmajā savstarpējā mačā oktobrī ventspilnieki pašu laukumā uzvarēja ar 81:61.

B apakšgrupas kopvērtējumā "Ventspils" ar astoņām uzvarām desmit spēlēs pakāpusies uz otro vietu, bet "Lietkabelis" ar divām uzvarām ir sestā.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!