Foto: BK Ventspils

"Ventspils" komanda piektdien izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlēs.

Kurzemnieki izbraukumā ar rezultātu 86:75 (19:19, 17:21, 25:21, 25:14) pārspēja turnīra jaunpienācēju "Keila".

Ar 18 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un trīs pārtvertām bumbām "Ventspils" rindās izcēlās Emanuēls Vembi, 15 punktus guva Kristaps Mediss, 14 pievienoja Guntis Sīpoliņš, bet 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Linardam Jaunzemam.

"Keila" no zaudējuma neglāba Mateja Raduniča individuālais sniegums - viņam 25 jeb trešā daļa no komandas punktiem. Mājiniekiem šajā mačā nevarēja palīdzēt Mārcis Vītols.

Ventspilnieki ar 14 uzvarām 21 mačā ir piektie, bet līgas debitanti no Keilas ar ar sešiem panākumiem 21 cīņā ieņem 13.vietu.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!