Foto: BK Ventspils

"Ventspils" komanda sestdien panāca izlīdzinājumu "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālsērijā pret "Ogri".

Ventspilnieki viesos uzvarēja ar rezultātu 91:76 (26:21, 27:15, 20:20, 18:20) un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-1.

Kurzemniekiem 19 punktus guva Linards Jaunzems, 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Emanuēlam Vembi, 14 punktus, 12 no tiem ar precīziem tālmetieniem, guva Ivans Gandijs-Rosa, kurš arī atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, 10+8 šajās ailēs bija Artūram Ausējam, bet desmit punktus guva un desmit bumbas zem groziem izcīnīja Matīss Kulačkovskis.

Laukuma saimniekiem pa 16 punktiem guva Viljams Taltons un Kristaps Dārgais, kurš arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet 13 punkti bija Kārlim Apsītim.

Savainojuma dēļ ogrēniešiem šobrīd nevar palīdzēt Edgars Lasenbergs.

Pirmajā mačā ar 79:76 panākumu guva ogrēnieši un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Trešais mačs paredzēts otrdien Ventspilī. Ja būs nepieciešams turpinājums sērijā, nākamie mači plānoti 27.aprīlī Ogrē un divas dienas vēlāk Ventspilī.

"Ventspils" bija otra labākā pašmāju komanda Latvijas-Igaunijas līgā un bija brīva no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, kamēr "Ogres" basketbolisti ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību.

Apvienotajā līgā abas komandas svinēja uzvaras viesos. Ogrē mačs noslēdzās ar 94:88 ventspilnieku labā, bet Ventspilī spēli ar 79:78 uzvarēja ogrēnieši.

Pusfinālā abu komandu ceļi krustojās arī pērn, kad pārāki ar 3-2 bija ventspilnieki.

Otrā pusfināla sērijā tiksies galvaspilsētas komandas "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte", pēc pirmā dueļa ar 1-0 vadībā esot "vefiešiem".

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!