Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" piektdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 80:62 (17:15, 14:19, 24:11, 25:17) pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Ventspils komandas sastāvā ar 17 punktiem izcēlās Artis Ate, bet pa 16 punktiem iemeta Kristaps Janičenoks un amerikāņu viesspēlētājs Kvameins Mičels. Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās 13 punkti Mārim Ziediņam, bet desmit pievienoja Edgars Jeromanovs.

Pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgā cīņā, kas turklāt noslēdzās ar trīs punktu pārsvaru viesiem no Jūrmalas - 34:31. Tomēr, sākoties otrajām 20 minūtēm, ventspilnieki veica izrāvienu un izvirzījās vadībā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Cīņas atlikušajā daļā "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistiem tā arī neizdevās mainīt spēles gultni, ciešot pārliecinošu zaudējumu.

Debiju "Ventspils" rindās šajā mačā piedzīvoja amerikāņu aizsargs Demjers Pitss, kurš guva piecus punktus,

Ventspilnieki šajā sezonā septiņos mačos izcīnījuši sešas uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem, bet iepriekšējā LBL mačā ar 95:63 tika uzveikta "Latvijas Universitāte".

Tikmēr jūrmalnieki šajā sezonā izcīnījuši divas uzvaras sešos dueļos. Sezonas sākumā tā ar 60:53 pieveica "Jelgavu", bet oktobra sākumā ar 84:55 tika uzveikta turnīra debitante "Ogre"/"Kumho Tyre". Savukārt iepriekšējā LBL mačā "Jūrmala"/"Fēnikss" savā laukumā ar 71:77 piekāpās turnīra līderei "Valmiera"/ORDO komandai.

Tikmēr "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) jauno sezonu jūrmalnieki iesākuši ar diviem panākumiem, kamēr "Ventspils" starptautisko turnīru sezonu iesāks nākamajā otrdienā, kad savā laukumā FIBA Eiropas kausa mačā tiksies ar Slovēnijas vienību Domžales "Helios Suns".

"Ventspils" komandai jauna spēlētāja piesaistīšana kļuvusi aktuāla, jo tai šobrīd ir diezgan lieli robi sastāvā - dažādu iemeslu dēļ nevar spēlēt četri spēlētāji. Svaigākais zaudējums ir Rihards Lomažs, kuram tuvākajā laikā tiks veikta operācija, bet laukumā spēlētājs varētu atgriezties pēc pusotra mēneša.

LBL kopvērtējuma līdere ar četrām uzvarām četros mačos ir "Valmiera"/ORDO komandai, kurai ar sešām uzvarām septiņās spēlēs seko "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet", kam četri panākumi piecos mačos.

Ar diviem panākumiem četros mačos seko "Jelgava" un "Ogre"/"Kumho Tyre", bet "Valka"/"Valga" komandai viena uzvara divos mačos, kamēr pie divām uzvarām sešās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss". Pie viena panākuma četros mačos tikuši "Jēkabpils" basketbolisti, kamēr viena uzvara piecos dueļos ir "Barons"/LDz. Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!