Foto: F64

"Ventspils" komanda "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien viesos ar 85:95 (21:20, 21:30, 17:16, 26:29) zaudēja "Ogre"/"Kumho Tyre" komandai.

Līdz ar to ventspilnieki neizmantoja iespēja uzvarēt regulārajā turnīrā, kamēr Ogres komanda saglabāja izredzēs cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Uzvaru Ogres komandai nodrošināja rezervisti Mārcis Vītols un Guntis Sīpoliņš. Vītols guva 24 punktus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, bet Sīpoliņš iemeta 22 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 15 punktus iemeta Jānis Pozņaks, 14 punkti Kārlim Apsītim, bet 13 punkti Kristapa Pļavnieka kontā.

Ventspils vienībā ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Māris Gulbis, 14 punkti Kristapam Janičenokam, bet ar 13 punktiem atzīmējās Andrejs Gražulis.

"Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti pēc neliela izrāviena otrās ceturtdaļas beigās puslaika pārtraukumā devās ar astoņu punktu pārsvaru (50:42). Trešajā ceturtdaļā ogrēniešu pārsvars sasniedza jau 15 punktus. "Ventspils" pretinieku pārsvaru sadeldēja uz pusi, taču laukuma saimniekus noķert nespēja, un uzvaru svinēja Ogres komanda.

Līdz ar to pārtrūka "Ventspils" deviņu uzvaru sērija LBL spēlēs. Ogrēniešiem šī nav pirmā sensacionālā uzvara šosezon, jo pērnā gada nogalē tika uzveikta arī valsts vicečempione "VEF Rīga".

Foto: Edgars Vaivads

Tikmēr Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO trešdien savā laukumā ar 80:54 (20:11, 23:19, 19:14, 18:10) droši pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, nostiprinoties kopvērtējuma trešajā vietā.

Valmieriešiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Eštons Mičels, pa 11 punktiem sameta Artūrs Bērziņš un Damjērs Pitss, bet desmit punktus savā pirmajā mačā Valmieras publikas priekšā guva Dors Fišers.

Savukārt Jūrmalas komandā ar 20 punktiem izcēlās Edgars Jeromanovs, bet desmit punkti Viktora Iļjina kontā.

"Valmiera"/ORDO maču iesāka ar izrāvienu 10:2, turpmākajā spēles gaitā palielinot savu pārsvaru un svinot drošu uzvaru.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai pēc zaudējuma samazinājušās izredzes uz sesto pozīciju un dalību izslēgšanas turnīrā. Četros savstarpējos mačos šosezon trīs uzvaras svinējuši valmierieši.

Savukārt kopvērtējuma piektajā vietā nostiprinājusies "Barons kvartāls" komanda, kas savā laukumā ar 81:51 (16:11, 22:14, 21:10, 22:16) pārspēja "Latvijas Universitāti".

"Barons kvartāls" uzvaru ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām kaldināja Tailers Larsons, bet 14 punkti un tikpat bumbas zem groziem Tauram Jogelam.

Tikmēr studentu rindās 13 punktus iemeta Harijs Rubenis.

Abu komandu savstarpējos mačos "Barons kvartāls" vienība šosezon tikusi pie četriem panākumiem, tomēr pirms divām nedēļām panākums tika gūts vien otrajā pagarinājumā.

Vēl trešdien "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 108:85 (30:25, 27:19, 31:19, 20:22) pārspēja "Valka"/"Valga" komandu, nostiprinoties kopvērtējuma sestajā vietā.

Liepājniekiem ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Artjoms Butjankovs, bet 19 punkti Artūra Ausēja kontā.

Savukārt Latvijas un Igaunijas robežpilsētu komandā ar 21 punktu rezultatīvākais bija Viljars Veski, bet 17 punkti Renato Lindmentam.

Šo komandu pirmajā savstarpējā spēlē "Liepāja"/"Triobet" bija pārliecinoši labāka ar 93:58.

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 24 uzvarām 27 mačos ir "Ventspils" komanda, kurai ar 12 uzvarām 16 spēlēs seko "VEF Rīga". Trešā ar 19 uzvarām 29 mačos ir pagājušās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 16 uzvarām 28 mačos seko "Jēkabpils", bet piektā ar 14 panākumiem 27 mačos ir "Barons kvartāls". Savukārt "Liepāja"/"Triobet" ar 14 panākumiem 29 dueļos atrodas sestajā pozīcijā, kas regulārās sezonas beigās dos pēdējo vietu uz izslēgšanas turnīru.

Aiz pirmā sešinieka ar 12 uzvarām 29 mačos seko "Ogre"/"Kumho Tyre", bet "Jūrmala"/"Fēnikss" guvusi 11 panākumus 28 cīņās. Vēl "Latvijas Universitāte" izcīnījusi piecas uzvaras 29 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Valka"/"Valga", kas guvusi trīs uzvaras 18 spēlēs.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!