Vietu Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālā piektdien nodrošināja Latvijas komanda "Ventspils", kas otrā posma jeb "Top16" sacensību mačā ar savā laukumā 88:64 (29:9, 21:29, 18:16, 20:10) uzvarēja Kaspara Vecvagara pārstāvēto Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis".

Mājinieku labā 16 punktus guva Mārtiņš Laksa, bet pa 15 punktiem iekrāja Jānis Timma un Mārtiņš Meiers, kura kontā arī 14 atlēkušās bumbas.

Laukumā devās visi 12 mačam pieteiktie "Ventspils" basketbolisti, punktus gūstot 11 no viņiem.

Vecvagars tikmēr laukumā pavadīja 17 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no pieciem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu. Vēl viņa kontā divas atlēkušās bumbas un negatīvs efektivitātes koeficienta rādītājs -1.

"Ventspils" turnīra "Top16" fāzē sacenšas E grupā. Tajā pašlaik līderpozīcijā ar trim uzvarām trijās spēlēs atrodas Latvijas klubs "Barons kvartāls", bet "Ventspils" seko ar četriem panākumiem piecos mačos, kas ventspilniekiem garantē kādu no pirmajām divām vietām grupā. "Lietkabelis" guvis vienu panākumu četrās cīņās, bet Igaunijas vienība "Parnu" cietusi neveiksmi visās četrās spēlēs.

Savukārt sāpīgu zaudējumu citviet piedzīvoja Latvijas komanda "Valmiera", kas ar 81:82 (15:14, 18:28, 21:17, 27:23) viesos piekāpās Lietuvas vienībai "Šiauliai".

Zīmīgi, ka divu maču summā starp šiem klubiem pārsvars gan palika "Valmierai", kas var izrādīties izšķirošs faktors grupu turnīra noslēgumā.

F apakšgrupā pēc četrām kārtām līdere ar četrām uzvarām ir Igaunijas komanda TU/"Rock", "Valmiera" un "Šiauliai" seko ar diviem panākumiem, bet bez uzvarām cīnās vēl viens Lietuvas klubs Viļņas "Sakalai".

Citā piektdienas spēlē pirmo zaudējumu šajā turnīra posmā piedzīvoja latviešu Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Igaunijas komanda Rakveres "Tarvas", kas ar 79:88 (20:26, 22:15, 27:23, 10:24) H apakšgrupas cīņā viesos piekāpās Lietuvas vienībai Utenas "Juventus".

Ļaksa laukumā pavadīto 32 minūšu laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no deviņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet kļūdoties visos piecos divpunktu metienos. Vēl latvieša kontā divas rezultatīvas piespēles un negatīvs efektivitātes koeficients -1.

Savukārt Umbraško nospēlēto 36 minūšu laikā guva trīs punktus, grozā raidot vienu no četriem tālmetieniem, bet kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā. Latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus.

H grupas kopvērtējumā "Tarvas" ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem otro vietu.

Kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

BBL pirmajā posmā cīnījās 23 komandas, un no Latvijas vienībām to nepārvarēja vienīgi "Liepāja"/"Triobet". Tikai uzvaras pirmajā posmā izcīnīja "Ventspils", kā arī Lietuvas vienības "Prienai" un Pasvāles "Pieno žvaigzdes", bet pašlaik arī šīs komandas jau cietušas vismaz vienu neveiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!