Foto: BK Ventspils

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vicelīdere "Ventspils" piektdien svinēja uzvaru regulārā čempionāta mačā un nostabilizējās kopvērtējuma otrajā pozīcijā.

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 90:76 (23:17, 24:18, 23:22, 20:19) uzvarēja Tallinas "Kalev"/"Audentes" vienību.

Ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Guntis Sīpoliņš, 18 punktus guva piecus tālmetienus iemetušais Kristaps Mediss, 17 punkti bija Ivanam Gandijam-Rosam, 13 punkti - Milikam Jarbro, bet deviņi punkti, deviņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles - Linardam Jaunzemam.

Viesiem 20 punktus guva, astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Kristjans Kangurs, bet 19 punkti bija Rainam Veidemanam.

Ventspils basketbolisti šajā sezonā uzvarējuši sešās no septiņām spēlēm, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pret "VEF Rīga" komandu. Ar bilanci 6-1 kurzemnieki ir stabilā otrajā pozīcijā aiz līderes un turnīra favorītes Slobožanskas "Prometey".

Talliniešiem turpretī ir tikai viena uzvara piecās spēlēs un 13.vieta 16 komandu konkurencē. Vienīgo uzvaru šajā sezonā "Kalev"/"Audentes" izcīnījusi mačā ar Raplas vienību.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!