Foto: LETA

Latvijas vicečempioni un pašreizējie turnīra līderi "Ventspils" piektdien savā laukumā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē ar 102:68 (26:14, 35:17, 28:13) pārspēja jaunpienācēju "Ogre"/"Kumho Tyre".

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Žanis Peiners un amerikānis Alans Viginss, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas, 14 punkti un septiņas izcīnītas bumbas pie groziem Mārim Gulbim, 13 punktus sameta amerikāņi Damjērs Pits un Kvameins Mičels, bet pa 11 punktiem pievienoja Rihards Lomažs un Andrejs Gražulis.

Savukārt Ogres komandā amerikānis Džuliuss Brūks guva 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet ar 13 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Latvijā dzīvojošais polis Mihals Hlebovickis.

Ogres vienība LBL turnīrā zaudējusi jau 14 spēles pēc kārtas, iepriekšējo reizi panākumu svinot 7.novembrī, kad ar 81:69 tika pārspēta "Jēkabpils".

Abas komandas šosezon jau divas reizes bija tikušās, uzvaru svinot ventspilniekiem - vispirms pie sevis mājās ar 104:51, bet pēc tam izbraukumā ar 118:71.

LBL turnīra tabulā līderi ar 17 uzvarām 20 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar desmit panākumiem 12 mačos seko "VEF Rīga". Savukārt 14 uzvaras 19 spēlēs guvusi "Valmiera"/ORDO, tikpat panākumi 20 dueļos ir "Liepāja"/"Triobet" kontā, bet ar 11 panākumiem 19 mačos piektajā vietā seko "Jēkabpils".

Sestajā vietā ar 11 uzvarām 20 dueļos atrodama "Jūrmala"/"Fēnikss", bet pie pieciem panākumiem 11 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga". Astoto vietu ar septiņām uzvarām 21 spēlē ieņem "Jelgava", pieci panākumi ir "Barons"/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas "Latvijas Universitāte" un "Ogre"/"Kumho Tyre" komandas.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!