Foto: F64

Latvijas vicečempioni "Ventspils" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā otrdien ar rezultātu 92:64 (22:21, 24:14, 30:13, 16:16) savā laukumā pārliecinoši pārspēja pēdējā laikā ļoti veiksmīgi spēlējošo "Jūrmala"/"Fēnikss" klubu.

Tādējādi "Ventspils" basketbolisti izcīnīja savu desmito uzvaru turnīrā pēc kārtas, kamēr šīs sezonas lielāko pārsteigumu autore no Jūrmalas pārtrauca deviņu panākumu sēriju.

No spēles pirmajām minūtēm vienības cīnījās punkts punktā, viesiem no Jūrmalas izrādot nopietnu pretestību. Pirmajā ceturtdaļā abas komandas vairākkārt mainīja vadību, tomēr spēles pirmās daļas noslēdzošajās sekundēs mājinieki spēja atkal aiziet priekšā (22:21).

Arī otrās ceturtdaļas pirmās minūtes turpināja aizritēt sīvi (30:30), tomēr tās vidū "Ventspils" klubs guva deviņus punktus pēc kārtas, bet pirmā puslaika noslēdzošajā minūtē panāca jau 13 punktu pārsvaru (46:33).

Mača otrais puslaiks turpinājās "Ventspils" vienības zīmē, basketbolistiem jau regulāri atrodoties vadībā ar vairāk nekā divdesmit punktu pārsvaru un izcīnot pārliecinošu panākumu.

Uzvarētājiem pa 12 punktiem guva Kristers Zeidaks un Džerajs Grānts, savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās ar 13 punktiem izcēlās Kristaps Mediss, bet 11 punktus pievienoja amerikāņu leģionārs Džonatans Havkinss.

Arī iepriekšējā šīs sezonas tikšanās reizē panākumu ar rezultātu 80:61 izcīnīja "Ventspils". "Jūrmala"/"Fēnikss" piedzīvoja pirmo neveiksmi kopš 28.janvāra, turklāt šajā laikā spēja pieveikt arī Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 18 uzvarām 19 spēlēs ir "Ventspils" komanda, kas, uzvarot arī nākamajā mačā sestdien, garantēs pirmo vietu noslēguma kopvērtējumā, bet tai ar deviņām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs seko "VEF Rīga".

Trešo vietu ar 21 uzvaru 31 cīņā ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar 20 panākumiem 30 spēlēs seko "Valmieras" un "Liepājas"/"Triobet" basketbolisti, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" pēc neveiksmes ar 21 panākumu 31 mačā atkritusi uz sesto pozīciju.

Tālāk jau ārpus "play-off" zonas 14 uzvaras 31 spēlē ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar 12 uzvarām 32 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar 11 panākumiem 33 cīņās ir "Saldus", kuriem ar deviņām uzvarām 31 spēlē seko biznesa augstskola "Turība'' un "Jelgava".

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 18 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!