Foto: FIBA

Latvijas vicečempione "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa piektajā mačā pret Kipras klubu Nikosijas APOEL izcīnīja piekto uzvaru.

"Ventspils" sagrāva Kipras klubu ar rezultātu 105:57 (36:18, 27:22, 24:10, 18:7).

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 23 punktiem bija Raiens Luters, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, kā arī lielākais efektivitātes koeficients mačā 35. Kristaps Gludītis iemeta 20 punktus, Jānis Bērziņš 15 un Jānis Kaufmanis 10 punktus, sakrājot arī piecas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles. Viesiem Džarviss Gerets guva 16 punktus.

Šajā mačā viesi ne reizi nebija vadībā, ventspilniekiem pakāpeniski palielinot pārsvaru.

Ventspilnieki jau pirms šīs cīņas bija nodrošinājuši vietu otrajā grupu turnīrā.

Kurzemnieki C apakšgrupā uzvarējuši visās piecās spēlēs, divreiz pārspējot Vācijas vienību Baireitas "Medi" un APOEL, bet reizi – Kosovas klubu Prištinas "Sigal". Savukārt APOEL cietusi zaudējumus visās piecās cīņās.

C apakšgrupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs vadībā ir Ventspils komanda, kas nodrošinājusi vietu otrajā posmā, pa diviem panākumiem ir Prištinas basketbolistiem un Baireitas vienībai, kuras šovakar tiekas savā starpā, bet bez uzvarām ir Nikosijas klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!