Foto: DELFI
Latvijas čempioni "Ventspils" otrdien sasniedza Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālu, divu spēļu summā pārliecinoši pieveicot "TU/Rock" vienību no Igaunijas.

Abu komandu atbildes spēlē Igaunijā "Ventspils" triumfēja ar 76:72 (18:25, 25:17, 17:18, 16:13), bet divu spēļu summā gūts pārliecinošs panākums ar 150:129.

Pirmo spēles ceturtdaļu veiksmīgāk aizvadīja "TU/Rock" basketbolisti, kuriem divarpus minūtes pirms ceturkšņa beigām izdevās izvirzīties vadībā ar deviņiem punktiem (19:10). Tomēr viesi nepadevās un otrā spēles nogriežņa trešajā minūtē panāca neizšķirtu (30:30). Tālāk mačs ritēja punkts punktā līdz ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē "Ventspils" basketbolistiem izdevās iegūt astoņu punktu pārsvaru (67:59). Lai gan atlikušajā spēles daļā mājinieki mēģināja pietuvoties, taču ventspilnieki prata noturēt pārsvaru un svinēja uzvaru ar 76:72.

Rezultatīvākais spēlētājs "Ventspils" rindās ar 15 punktiem bija Mārtiņš Meiers, bet pa 11 iemeta Māris Gulbis un Žanis Peiners. Savukārt TU/"Rock" komandai ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Janars Talts.

Pirmajā mačā pirms nedēļas "Ventspils" savā laukumā bija pārāki ar 74:49.

BBL izslēgšanas spēlēs komandas savā starpā tikās arī 2011.gada martā, un arī toreiz divas reizes uzvarēja "Ventspils" - 84:77 mājās un 62:61 viesos.

Vēl pagājušajā sezonā abi klubi tikās Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu turnīrā, vispirms ventspilniekiem izcīnot dramatisku uzvaru ar 66:65, bet pēc tam ciešot pārliecinošu sakāvi ar 63:81.

"Ventspils" komanda šosezon BBL regulārajā turnīrā nepiedalījās, jo spēlēja prestižajā Eiropas kausa izcīņā, bet iepriekš astotdaļfinālā tā pārvarēja Igaunijas komandas Raplas "Tyco" pretestību, taču nākamajā kārtā gana pārliecinoši divu spēļu summā ar 148:123 pieveica Somijas klubu Tamperes "Pyrinto".

"TU/Rock" arī nepiedalījās pamatturnīrā, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pārspēja Lietuvas vienību "Prienai", savukārt ceturtdaļfinālā aizlika kāju priekšā Latvijas klubam "Liepāja"/"Triobet", divu spēļu summā uzvarot ar 128:120.

Tikmēr "Ventspils" pretinieki kļūs zināmi otrā pusfināla pāra atbildes spēle starp divām Lietuvas komandām - pašreizējo BBL čempionvienību "Šiauliai" un Utenas "Juventus". Mačs tiks aizvadīts svētdien, 22.martā, Utenā.

Čempionāta pusfināla pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā "Šiauliai" vienība ar 73:69 savā laukumā uzvarēja "Juventus" komandu.

Arī finālā dueļu uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!